16 ΦΛΕΒΑΡΗ 2021

Άμεση μεταφορά των προσφύγων απ’ το κολαστήριο του Καρά Τεπέ! Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και προφύλαξη απ’ το χιονιά για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες!

Οι εικόνες που φτάνουν απ’ το ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, αυτές τις μέρες που η κακοκαιρία χτυπάει με σφοδρότητα όλη τη χώρα, είναι «μαχαιριά στην ψυχή» του κάθε δημοκράτη, του κάθε ανθρώπου που σέβεται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Περίπου 8.000 πρόσφυγες  - άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά - έχουν καταδικαστεί να περνάνε αυτές τις μέρες του έντονου χιονιά στο ύπαιθρο, πλήρως εκτεθειμένοι! Τις περισσότερες ώρες της ημέρας δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ το φαγητό που τους μοιράζεται καταγγέλλουν ότι δεν είναι καν δυνατό να φαγωθεί. Ούτε λόγος για στεγνά και καθαρά ρούχα και κουβέρτες, ούτε λόγος για κάτι περισσότερο από μια νάιλον σκηνή επάνω στο χώμα για να προφυλαχτούν, που κι αυτή διαλύεται απ΄ τους σφοδρούς ανέμους.

Οι εικόνες που φτάνουν απ’ το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ όμως, δεν είναι από εκείνες που προβάλλονται από τα αστικά μέσα «ενημέρωσης». Δεν διακόπτουν τις εικόνες του «κράτους σε εγρήγορση» και του «αποτελεσματικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας» που, με χαρακτηριστικά πλύσης εγκεφάλου, γεμίζουν τις τηλεοπτικές εκπομπές. Γιατί μαζί με όλα τα υπόλοιπα, οι περίπου 8.000 άνθρωποι που είναι καταδικασμένοι να ζουν στο ΚΥΤ, είναι και καταδικασμένοι στην απομόνωση, να ζουν σε ένα σχεδόν παράλληλο σύμπαν, λες κι είναι σκουπιδάκι που το σπρώχνεις κάτω από το χαλί για να μη φαίνεται.

Οι εικόνες που φτάνουν απ’ το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ δείχνουν ξανά πως η άθλια πολιτική της κυβέρνησης, των ντόπιων και ξένων αφεντικών, του συστήματος συνολικά, ενάντια στους ξεριζωμένους των πολέμων και της εξαθλίωσης, δεν έχει όριο…

Οι εικόνες που φτάνουν από το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη για άμεση μεταφορά των χιλιάδων ανθρώπων που είναι εκεί εγκλωβισμένοι. Σε εγκαταστάσεις όπου θα μπορούν να προφυλάσσονται απ’ το κρύο, με κανονική θέρμανση, ανθρώπινη σίτιση και στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής! Όσο εξακολουθούν να φτάνουν αυτές οι εικόνες από το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, εξακολουθεί να συντελείται ένα μαζικό έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής.

  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
  • ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠ΄ΤΟ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠ’ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!

16 Φλεβάρη 2021

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr