24 ΑΠΡΙΛΗ 2020

Ένα ελπιδοφόρο βήμα! Να ανοίξουμε δρόμους συνέχισης του αγώνα!

Οι σημερινές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, έχουν αναμφίβολα θετικό πρόσημο.

Οι εκατοντάδες που διαδήλωσαν στην Αθήνα και αλλού ενάντια στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο του υπουργείου Παιδείας, είναι και φαίνονται «λίγοι» μπροστά στις τεράστιες απαιτήσεις της περιόδου, καθώς και ανεπαρκείς σε σχέση με όλα όσα πρέπει να γίνουν από τον λαό και τον κόσμο της εκπαίδευσης για να ανατραπεί το νομοθετικό έκτρωμα. Ωστόσο, η πολιτική επίδραση τέτοιων κινήσεων σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση είναι στην πραγματικότητα πολλαπλάσια του αριθμού όσων συμμετέχουν, σπάζοντας το κλίμα σιωπής και υποταγής που επιβάλλεται, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτές ξεφεύγουν από τα όρια των «εμπνευστών» τους -που θα ήθελαν να τις εγκλωβίσουν σε συμβολικές διαμαρτυρίες ολιγομελών αντιπροσωπειών- και καταλήγουν στον δρόμο!

Να αντλήσουμε κουράγιο και παραδείγματα από τα αγωνιστικά βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, για να πάμε παραπέρα! Τόσο οι κινητοποιήσεις στις 7 του Απρίλη στα νοσοκομεία, όσο και η σημερινή, καθώς και κάθε σκίρτημα αντίστασης στους χώρους ζωής και δουλειάς των εργαζομένων και της νεολαίας, ας αποτελέσουν εφαλτήριο για να εκφραστεί μαζικά η οργή και η αγανάκτηση ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία, τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

Να πιάσουμε το νήμα από όσα έχουν γίνει, και να παλέψουμε για μια Εργατική Πρωτομαγιά ΜΑΖΙΚΗ, ΚΟΚΚΙΝΗ, ΤΑΞΙΚΗ.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί όλους τους αγωνιστές και κάθε δύναμη που αναφέρεται στο κίνημα, να ανταποκριθούν από κοινού σε αυτό το καθήκον.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο