28 ΙΟΥΝΗ 2020

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μας Βαγγέλης Βλάχος

Πάνω από εφτά χρόνια έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και όπως είχε μάθει να παλεύει από μικρός, έτσι πάλευε και με την αρρώστια. Τελικά νικήθηκε στα 63 του χρόνια.

Για να γράψουμε τι ήταν ο Βαγγέλης θα χρειαστούν πολλές σελίδες. Η οξυδέρκειά του, οι εκτιμήσεις του, η αγωνιστικότητά του, η πολιτική του σκέψη είχαν αναγνωριστεί από όλους αυτούς που έκανε παρέα και πιο πολύ από τους συντρόφους του.

Ο σύντροφος Βαγγέλης από πολύ μικρός, μαθητής ακόμα, ήρθε σε επαφή με τις επαναστατικές ιδέες. Τον είχε συνεπάρει η εξέγερση του Πολυτεχνείου, την οποία την έζησε από πολύ κοντά. Οργανώθηκε στην ΠΜΣΠ -μαθητική παράταξη του ΚΚΕ(μ-λ)- και στη συνέχεια στην ΠΠΣΠ, σπουδαστική παράταξη στην Πάτρα. Για όλη του τη ζωή συμμετείχε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας και πάντα στην πρώτη γραμμή.

Ήταν άνθρωπος ασυμβίβαστος, ήταν επαναστάτης. Είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στο λαό, στην εργατική τάξη. Πίστευε ότι παρά την ήττα, το κίνημα θα ανασυγκροτηθεί και θα οδηγήσει το λαό στην επανάσταση και σε νέα έφοδο στον ουρανό για την κοινωνική του απελευθέρωση.

Ο σύντροφός μας Βαγγέλης θα μας λείψει πολύ, ιδιαίτερα στους συντρόφους του Υμηττού. Αυτό που μπορούμε να του υποσχεθούμε είναι ότι θα συνεχίσουμε να τον αισθανόμαστε δίπλα μας και να μας δίνει τη δύναμη στο δύσκολο δρόμο που έχουμε να ακολουθήσουμε.

Από την κομματική οργάνωση Δάφνης-Υμηττού και από τους συναγωνιστές του να του πούμε καλό ταξίδι, και τα θερμά μας συλλυπητήρια στο γιό του, στα αδέρφια του και όλους τους συγγενείς του.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιούλη στις 11:00 στο Νεκροταφείο Δάφνης.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο