16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2016

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Μπίστης

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ)

Με μεγάλη θλίψη μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο σ. Χρήστος Μπίστης. Ένας μαχητής που από τα νεανικά του χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Στα χρόνια της δικτατορίας αλλά και πιο πριν, ανέπτυξε σημαντική πολιτική δράση και ίδρυσε μαζί με άλλους αγωνιστές το ΕΚΚΕ, το 1970. Το 1973, μαζί με άλλους συντρόφους του, ήρθε παράνομα στην Ελλάδα. Αρχές του ’74, συλλαμβάνεται μαζί με άλλους συντρόφους του, βασανίζεται και φυλακίζεται. Απελευθερώνεται λίγους μήνες αργότερα, με την πτώση της φασιστικής χούντας. Για δεκαετίες, με πίστη στην επαναστατική υπόθεση και αισιοδοξία, αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του επαναστατικού κινήματος.

Ο σύντροφος Χ. Μπίστης ήταν ένας ακούραστος αγωνιστής μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Γεννήθηκε στην Αθήνα από σπουδαίους γονείς, που υπηρέτησαν το κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας και έζησαν έναν αιώνα. Έχασε και μάλιστα σε μικρή ηλικία τον αδερφό του Αντρέα, που κι αυτός ήταν στέλεχος του ΕΚΚΕ. Εμείς τον ζήσαμε από πολύ κοντά, όταν ιδρύσαμε τη Μαχόμενη Αριστερά και δικαιολογημένα έγινε ένας αγαπημένος μας φίλος και σύντροφος.

Κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό όλων των οργανώσεων της επαναστατικής Αριστεράς και εμείς υποσχόμαστε ότι θα αγωνιστούμε και για τον ίδιο. Για να έρθουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας και για τα νέα παιδιά.

Το ΚΚΕ (μ-λ) εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συντρόφους και τους συγγενείς του.
Ο Χρήστος θα ζει στους αγώνες μας!

Αθήνα 15-9-2016

Ia oii ?ei a?nieUeo?oi eae ?nieecoeeu onu?i ooia???aoae c anUoc

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr