29 ΜΑΗ 2015

ΑΘΗΝΑ: Εκδήλωση της Επιτροπής Υποστήριξης στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

Με φόντο την πολύ σημαντική απόφαση μη έκδοσης του Γκιουλτεκίν Ερόλ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Υποστήριξης των συλληφθέντων Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ την Πέμπτη 28 Μαΐου στην ΑΣΟΕΕ. Εκδήλωση που αντικειμενικά είχε διπλό χαρακτήρα: πρώτον, να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της υπόθεσης αυτής και, δεύτερον, να προετοιμάσει τα επόμενα βήματα που δεν είναι καθόλου λίγα ή ασήμαντα.
Στην εκδήλωση, που παρακολούθησαν δεκάδες αγωνιστές, μίλησαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Υποστήριξης, δικηγόροι της υπεράσπισης του Ερόλ και των άλλων Τούρκων αγωνιστών, καθώς και υποστηρικτές της Επιτροπής. Ωστόσο, ιδιαίτερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν οι τοποθετήσεις του ίδιου του Ερόλ και του εκπροσώπου της Κεντρικής Επιτροπής της ΑΤΙΚ, οι οποίοι έθεσαν με πολύ εμφατικό τρόπο τόσο τη σημασία της συγκεκριμένης απόφασης και του κινήματος αλληλεγγύης που οδήγησε σε αυτήν όσο και την πρόθεσή τους να συνεχίσουν μέσα από τις γραμμές της ΑΤΙΚ το δύσκολο αλλά σπουδαίο αγώνα για τα λαϊκά, εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό και το φασισμό.
Κοινή διαπίστωση όλων των τοποθετήσεων ήταν ότι -πέρα από τη σημασία αυτής της απόφασης- χωρίς την ύπαρξη του κινήματος αλληλεγγύης αυτή η νίκη δεν θα είχε επιτευχθεί, καθώς η κυβέρνηση παρά τις εκφράσεις «συμπάθειας» και «κατανόησης» δεν είχε κάνει το παραμικρό.
Γι’ αυτό και όλοι επισήμαναν ότι αυτό το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει και να συνεχιστεί αλλά και να δυναμώσει, μέχρι την παροχή πολιτικού ασύλου και την αποφυλάκιση όλων των Τούρκων αγωνιστών. Πόσο μάλλον που -όπως επισημάνθηκε από αρκετούς ομιλητές- η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκληση για τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές (και κυρίως τους Γερμανούς) και είναι πολύ πιθανό ότι θα προσπαθήσουν να την ακυρώσουν.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr