28 ΑΠΡΙΛΗ 2020

ΑΘΗΝΑ | Κέντρο: Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή μόνο αν είναι ΚΚΕ

«Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», γράφουν οι αφίσες του ΚΚΕ που κάλυψαν τις δικές μας αφίσες στους τοίχους της Κυψέλης.

Από ειρωνεία μέχρι ανοιχτή πρόκληση θα έλεγε κανείς! Οι καλυμμένες αφίσες σίγουρα δεν έχουν φωνή. Και τη φωνή μιας δύναμης σαν το ΚΚΕ(μ-λ), που σε όλη την περίοδο της πανδημίας και των απαγορεύσεων δε σταμάτησε να παρεμβαίνει με κάθε δυνατό δια ζώσης τρόπο στο λαό στο κέντρο της Αθήνας, τη φιμώνει και το ΚΚΕ. Είχαμε συνηθίσει τον δήμο, διάφορους «καλοθελητές» και κρυφοφασίστες να κατεβάζουν και να σκίζουν κάποια από τα υλικά μας όλο αυτό το διάστημα. Όμως η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι πρακτικές που συνηθίζονταν και το διάστημα πριν από τις απαγορεύσεις  από το ΚΚΕ, με τη λογική της μοναδικής άποψης που πρέπει να τους πατάει όλους συνεχίζονται.

Βρήκαν οι αφισοκολλητές  του ΚΚΕ τους ταξικούς τους αντιπάλους! Έσπευσαν μετά από δύο εβδομάδες να καλύψουν τις αφίσες μας για να «προστατέψουν» το λαό από τις λάθος(;) ή επικίνδυνες(;) απόψεις μας! Τοίχοι άδειοι στη σειρά, αλλά ο σκοπός να καλυφθεί μια άλλη άποψη επέβαλε συγκεκριμένα σημεία!

Εμείς το μόνο που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι εκτός από τη μικροπολιτική υπάρχουν και τα πραγματικά προβλήματα του λαού. Ζητήματα ανεργίας, επιβίωσης, απολύσεων. Που εν μέσω καραντίνας οξύνθηκαν κατά πολύ. Και αυτά τα ζητήματα καλούμε μέσα από τα υλικά μας- τις αφίσες, τα πανό, τις προκηρύξεις μας- τον λαό να αντιπαλέψει με τους αγώνες του. Και αυτό το δρόμο θα συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε ως μονόδρομο, για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Αυτές τις μέρες παρεμβαίνουμε με υλικά για τη συγκέντρωση (και όχι συμβολική κινητοποίηση) για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα. Στις 11πμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και στις 10.30πμ στην ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ. Ελπίζουμε να μην ενοχλεί και αυτό…

Τομέας Κέντρου ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr