14 ΑΠΡΙΛΗ 2020

ΑΘΗΝΑ | Καταγγελία: Α.Τ. Περιστερίου: Αθλιοτήτων συνέχεια, την εποχή της πανδημίας

Καταγγέλλουμε την κράτηση 14 μεταναστών στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, όπου στοιβάχθηκαν όλοι σ’ ένα κελί του, και βρέθηκαν άκρως εκτεθειμένοι να νοσήσουν απ΄ τον κορωνοϊό. Για πολλοστή φορά φαίνεται η υποκρισία του συστήματος αυτού και των διαχειριστών του, για τους οποίους η ζωή και η υγεία των λαών και των εργαζόμενων δε μετράει καθόλου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Στους 10 μετανάστες που κρατούνταν αρχικά, προστέθηκαν 4 ακόμα, που είχαν νοσηλευτεί, όπως δημοσιεύτηκε, στο Λοιμωδών της «Αγίας Βαρβάρας», για κορωνοϊό… Την ίδια στιγμή, που σε ανοικτό χώρο «απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 9 ατόμων». Διαμαρτυρόμενοι για τη μεταχείρισή τους αυτή, οι μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά - και δυστυχώς δε θα είναι και η τελευταία – όπου τα θύματα του ιμπεριαλισμού, των πολέμων και της εξαθλίωσης αντιμετωπίζονται μ’ αυτό τον τρόπο απ’ τις κυβερνήσεις του συστήματος (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και άλλων) και τους μηχανισμούς καταστολής στη χώρα μας. Η συνεχής εξαθλίωση, η φυλάκισή τους, οι «Μόριες», οι «Μαλακάσες» και τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και η αιματηρή τους εκμετάλλευση, η κρατική, παρακρατική και ρατσιστική βία, η καταδίωξή τους (όπως πρόσφατα στην Ξάνθη), η τρομοκρατία και οι απελάσεις, «μιλούν από μόνα τους». Κατάσταση που αφενός συνεχίζεται, αφετέρου γίνεται ακόμα πιο αποκρουστική, εν μέσω της πανδημίας.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, αυτοί που πήγαν για να διαμαρτυρηθούν στο Α.Τ. Περιστερίου για τη μεταχείριση αυτή των μεταναστών, γιατροί και μέλη αριστερών δημοτικών κινήσεων του Περιστερίου και του Ιλίου, τιμωρήθηκαν όλοι, με τα γνωστά 150άρια πρόστιμα, για «άσκοπη» (μάλλον για ενοχλητική) μετακίνηση!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Κάτω τα χέρια απ΄ τους πρόσφυγες και τους μετανάστες! Ν’ απελευθερωθούν!

Πραγματικά μέτρα προστασίας απ’ την πανδημία για όλους!

Όχι στο χαράτσωμα των πρόστιμων!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr