03 ΙΟΥΝΗ 2020

ΑΘΗΝΑ | Περιστέρι: Ανοιχτή συζήτηση - Παρασκευή 5/6, 19:00, πλ. Δημαρχείου

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Μετά την πανδημία του κορονοϊού, που η κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό να αλλάξει τις συνθήκες παροχής περίθαλψης, η «πανδημία» της επίθεσης του συστήματος χτυπάει την πόρτα του λαού με τον πιο «μεταδοτικό» τρόπο, κάνοντας ιδιαίτερα κρίσιμες τις εξελίξεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί, με κάθε δυνατή επιλογή, να ρίξει τη ζημιά της καπιταλιστικής και υγειονομικής κρίσης στην πλάτη του λαού. Φτιάχνοντας ένα νομοθετικό πλαίσιο που λύνει τα χέρια στους εργοδότες, οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε ακόμα χειρότερα εργασιακά δεδομένα. Μαζικές απολύσεις σε όλους τους χώρους εργαζομένων, χιλιάδες περιπτώσεις ελαστικών και εκ περιτροπής σχέσεων εργασίας, τηλεργασία 24/7 χωρίς ωράρια και συνθήκες συλλογικής διεκδίκησης, ανεργία, περικοπές μισθών, είναι κάποια από τα πολλά ζητήματα που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν. Με αφορμή την περίοδο της πανδημίας, πλέον όλα τα μέτρα παγιώνονται σε μια κατάσταση άγριας εκμετάλλευσης εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων.

Και σαν να μην φτάνει αυτό, η επίθεση στο δικαίωμα των μαθητών στις σπουδές, μέσα από το πολυνομοσχέδιο που αυτές τις μέρες κατέβηκε για ψήφιση στη Βουλή, κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή του λαού, που διεκδικούσε πάντοτε την πρόσβαση των παιδιών του στην εκπαίδευση. Οι ανατροπές αυτές αποτελούν παραπέρα χτύπημα στο λαό, δημιουργώντας πια ένα άλλο τοπίο στο σχολείο. Ξεκινώντας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και συνεχίζοντας με την κατάθεση του νομοσχεδίου που οι συνέπειες του αγγίζουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, η κυβέρνηση θέλει να ξεκαθαρίσει πως το σχολείο δε μπορεί να είναι για όλους, και κυρίως για τους φτωχούς. Συνεχείς εξετάσεις, δοκιμασίες, όρια, αύξηση των μαθητών ανά τάξη, τιμωρίες, αποκλεισμός μαθητών, κλεισίματα τμημάτων, τράπεζα θεμάτων και πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε όλο το Λύκειο, κάνουν όλο και πιο δύσκολες τις συνθήκες για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για τις ανάγκες μας, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Μετά το κλείσιμο στην καραντίνα, το να αντισταθούμε απέναντι σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν και που εξελίσσονται είναι ζήτημα επιβίωσης για το λαό. Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να διεκδικήσουμε δικαιώματα στην παιδεία στην υγεία, στην εργασία, στη σύνταξη, στα δημοκρατικά δικαιώματα, μέσα απ’ τους αγώνες μας στη δουλειά , στη γειτονιά, στο σχολείο.

Σας καλούμε στην

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρασκευή 5 Ιούνη 2020, στις 7μμ

Πλατεία Δημαρχείου ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr