14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021

ΑΘΗΝΑ | Όλοι την Τετάρτη 15/9, 6.30 μμ, Προπύλαια, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Η επίθεση που εξελίσσεται στους χώρους της εκπαίδευσης είναι συνολική και έντονη. Στοχεύει κατακτημένα λαϊκά δικαιώματα που σχετίζονται με τη δυνατότητα των παιδιών του λαού και της εργατικής τάξης να παλεύουν να τελειώσουν το λύκειο και να προχωρήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έτσι κι αλλιώς οι ταξικοί φραγμοί υπάρχουν και είναι έντονοι γιατί, απλώς, υπάρχουν τάξεις. Με την ομοβροντία της επίθεσής της, η κυβέρνηση απογειώνει αυτούς τους φραγμούς με απανωτά εκπαιδευτικά φίλτρα. Που θα οδηγήσουν μεγάλα τμήματα της μαθητικής νεολαίας εκτός λυκείου, με κομμένο το όνειρο του Πανεπιστημίου. Και μεγάλα τμήματα των φοιτητών εκτός Πανεπιστημίου.

Τα παιδιά της αστικής τάξης της χώρας περνάνε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής των 80 χιλιάδων δολαρίων το χρόνο!

Την ίδια στιγμή, τα παιδιά του λαού και της εργατικής τάξης θα δίνουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από την Α’ Λυκείου, μέσω της Τράπεζας Θεμάτων. Έτσι ώστε οι δραματικά άνισοι όροι ζωής των παιδιών των μεγαλοαστών και των παιδιών των εργατών να… εξισωθούν από τα κοινά πανελλαδικού τύπου θέματα. Τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς κοινωνικές έγνοιες, κάποια με ιδιαίτερα και γκουβερνάντες από το δημοτικό, θα πάνε να δώσουν κοινά θέματα από την Α’ Λυκείου με τα παιδιά, των οποίων οι οικογένειες έχουν τσακιστεί από την φτώχεια, την ανεργία και την κούραση.

Σε αυτήν την μεγάλη… ισότητα, τα παιδιά του φτωχού λαού θα τρομοκρατούνται από το ενδεχόμενο να συνεχίσουν στο λύκειο ή θα αποκλείονται ανοιχτά.

Όσοι δεν αντέξουν, θα οδηγηθούν στην κατάρτιση και την εργασιακή σκλαβιά από τα δεκαπέντε τους χρόνια. Όσοι αντέξουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν το άλλο μεγάλο σφαγείο: την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία, από την πρώτη κιόλας χρονιά έδειξε τα δόντια της. Χιλιάδες μαθητές αποκλείστηκαν από τα ΑΕΙ.

Το δίδυμο Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής –Τράπεζα Θεμάτων αποτελεί έναν άθλιο αντιλαϊκό και αντεργατικό συνδυασμό σφαγής του δικαιώματος του λαού να σπουδάσει τα παιδιά του.

Και για να λειτουργήσει όλο αυτό το σφαγείο, απαιτείται ένας εκπαιδευτικός «αξιολογημένος» στη συμμόρφωση, στην υποταγή και στην αποδοχή του ρόλου του σφαγέα των μαθητών.Οι διαγραφές των φοιτητών και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία αυτό το ίδιο παζλ συμπληρώνουν.Η μάχη για τα δικαιώματα στις σπουδές, στη δουλειά και στις ελευθερίες δεν αφορά στενά τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς. Είναι σίγουρο ότι αυτοί πρέπει να μπουν μπροστά και να κάνουν κοινά βήματα αγώνα. Και να δείξουν ότι η μάχη αυτή αφορά όλο το λαό!Η κυβέρνηση και το σύστημα έχουν δημιουργήσει μια εύφλεκτη κατάσταση στην εκπαίδευση. Με ευρύτερες κοινωνικές διαστάσεις. Ας το πληρώσουν.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί την Τετάρτη 15/9, στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Ανατροπή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της Τράπεζας Θεμάτων, των διαγραφών φοιτητών και της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, της αξιολόγησης εκπαιδευτικών, σχολείων και σχολών.

Αγώνας για σπουδές – δουλειά – ελευθερίες!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr