21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Αλληλεγγύη στον Αμπιμαέλ Γκουζμάν (Πρόεδρο Γκονζάλο)

ΤΟ ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Μέσα στον Ιούλιο, ο φυλακισμένος ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Περού, Αμπιμαέλ Γκουζμάν (Γκονζάλο) σε προχωρημένη ηλικία, και έπειτα από 29 χρόνια φυλάκισης στην απομόνωση, έπαθε έμφραγμα. 29 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η περουβιάνικη αντίδραση υπό τις εντολές των αμερικάνων και τη συμβολή της CIA, σκηνοθέτησε την κινηματογραφική σύλληψη και φυλάκιση του Γκονζάλο και άλλων μελών της καθοδήγησης του ΚΚ Περού. Κοντά τρεις δεκαετίες μετά, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και το αντιδραστικό κράτος του Περού, δεν έχουν καταφέρει να ξεμπλέξουν με το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα. 

Ο Αμπιμαέλ Γκουζμάν, από την πρώτη στιγμή σύλληψής του, φυλακίσθηκε ισόβια και σε απομόνωση από τα στρατιωτικά δικαστήρια με συνοπτική δίκη. Παραδειγματικά κλείστηκε σε ένα κλουβί σα κτήνος για να δοθεί παραδειγματικός τόνος από τη σύλληψή του στο επαναστατικό κίνημα στο Περού, αλλά και αλλού στον κόσμο. Ο Γκονζάλο όμως από τότε εμπαίζει τις αντιδραστικές δυνάμεις στο Περού και τον ιμπεριαλισμό, όταν μέσα από το κελί του και με υψωμένη γροθιά τραγούδαγε τη διεθνή.

Το «Φωτεινό Μονοπάτι», το λαϊκό επαναστατικό κίνημα στο Περού, υπό την ηγεσία του Γκονζάλο, κατάφερε σε πολύ δυσμενείς συνθήκες για το επαναστατικό κίνημα παγκόσμια, να αποτελέσει αναφορά και σινιάλο αντίστασης απέναντι στην επέλαση του ιμπεριαλισμού, στην ήττα του επαναστατικού-κομμουνιστικού κινήματος. Σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από την υποχώρηση για το κομμουνιστικό κίνημα παγκόσμια, έδειξε στην πράξη ότι η εξέγερση είναι δίκαιη, εφικτή και ακόμα και στις πιο δυσμενείς συνθήκες, οι λαϊκές μάζες μπορούν να βρεθούν στο προσκήνιο της ταξικής πάλης με το όπλο στο χέρι. Για αυτή του τη συμβολή, τόσο στην πάλη των λαϊκών μαζών στο Περού, όσο και το διεθνιστικό της χαρακτήρα, κυνηγήθηκε τόσο έντονα, συνελήφθη και φυλακίστηκε τόσο παραδειγματικά από τις αντιδραστικές αρχές του δικτάτορα Φουτζιμόρι. 

Από τότε μέχρι και σήμερα, έπειτα από σκλήρυνση των όρων κράτησής του, βρίσκεται φυλακισμένος σε μια φυλακή ασφαλείας σε απομόνωση, δείχνοντας ότι ο  ιμπεριαλισμός και η αντίδραση στο Περού δεν αρκείται ακόμα και στην σύλληψη της ηγεσίας του κινήματος που διεξήγαγε για χρόνια επιτυχημένο λαϊκό πόλεμο στην ύπαιθρο του Περού, ξεσηκώνοντας χιλιάδες λαϊκές μάζες. Αλλά θέλει τη φυσική εξόντωσή του, ακόμη και σε αυτήν την προχωρημένη ηλικία, ενώ ο ήλιος δεν τον έχει δει 29 χρόνια.

Οι προοδευτικές, αριστερές, κομμουνιστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, πρέπει να συνεχίσουν να παλεύουν για την ελευθερία του Γκονζάλο και για το δικαίωμά του στη ζωή. Ειδικά σε αυτήν την καμπή της υγείας του, πρέπει να υπάρξει φωνή αντίστασης, ώστε να μπει φραγμός στη συνέχιση του εγκλεισμού και της θανάτωσής του στη φυλακή από την αντίδραση στο Περού.

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΠΙΜΑΕΛ ΓΚΟΥΖΜΑΝ

21 Αυγούστου 2021

Το Διεθνές Γραφείο του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr