21 ΙΟΥΛΗ 2020

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές του Grup Yorum - Η αντίσταση στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό είναι δίκαιη

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τους θανάτους των τριών Τούρκων αγωνιστών του Grup Yorum που άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από μακροχρόνια και επίπονη απεργία πείνας. Δεν ήταν οι πρώτοι και δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, ούτε οι τελευταίοι, που γίνονται θυσίες στον αγώνα του τούρκικου και κούρδικου λαού ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, καθώς κι άλλοι αγωνιστές συνεχίζουν τον αγώνα με απεργίες πείνας μέχρι θανάτου. Απέναντι στο φασιστικό τουρκικό κράτος και καθεστώς, προτίμησαν με το θάνατό τους να νικήσουν το θάνατο και να μείνουν αθάνατοι στις συνειδήσεις και στους αγώνες των λαών της γειτονικής χώρας και όλου του κόσμου.

Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την ουσία αυτής της θλιβερής κατάληξης ενός ηρωικού αγώνα. Πρόκειται για ορισμένες ακόμη πολιτικές δολοφονίες που συνεχίζουν να διαπράττουν η τούρκικη αστική τάξη, ο ιμπεριαλισμός, το πολιτικό προσωπικό και οι μηχανισμοί τους απέναντι σε αριστερούς και κομμουνιστές αγωνιστές που πάνω απ’ τη ζωή τους, βάζουν τη ζωή του λαού τους. Αγωνιστές που δε λυγίζουν μπροστά σε απαγορεύσεις, διώξεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια και τελικά δολοφονίες. Που με τον συνεχή αγώνα τους εδώ και δεκαετίες αλλά και τη γνήσια λαϊκή καλλιτεχνική δημιουργία τους εκφράζουν τους πόθους εκατομμυρίων ανθρώπων για μια ζωή ελεύθερη, με δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι κομμουνιστικές και επαναστατικές ιδέες, η γνήσια λαϊκή τέχνη δε φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται! Δυναμώνουν μέσα από την καθημερινή πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης, των πολέμων!

Το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα καταστέλλει, διώκει, δολοφονεί! Σε ολόκληρο τον κόσμο επιτίθεται βάναυσα στους λαούς που αγωνίζονται. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι όταν φουσκώσει το ποτάμι τους αντίστασης και του αγώνα, της πάλης για δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες, θα τους ξηλώσει και θα τους παρασύρει. Για αυτό θωρακίζονται απέναντι στον εχθρό λαό. Για αυτό στη χώρα μας ψήφισαν το χτύπημα της απεργίας (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και το χτύπημα στη συγκέντρωση – διαδήλωση (κυβέρνηση ΝΔ). Για αυτό αντιμετωπίζουν με άγρια καταστολή, συλλήψεις και στημένα κατηγορητήρια το λαό και τη νεολαία. Για αυτό στη γειτονική Τουρκία το φασιστικό κράτος προσπαθεί να καταπνίξει κάθε προοδευτική φωνή, κάθε φωνή αμφισβήτησης και αγώνα.

Οι δύο εξαρτημένες αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας ανεβάζουν το θερμόμετρο του αντιδραστικού, άδικου και επικίνδυνου ανταγωνισμού τους. Με τις επιταγές των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών αυξάνουν τους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής, κάνοντας τυχοδιωκτικές κι επιθετικές κινήσεις εκατέρωθεν των συνόρων. Προσπαθούν να αποκτήσουν καλύτερα ανταλλάγματα από τους “προστάτες” - εμπρηστές των πολέμων που γεννούν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό. Ενισχύουν τον εθνικισμό και ρίχνουν φασιστικό – ρατσιστικό δηλητήριο για να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους!

Οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και ολόκληρης της γύρω περιοχής μας δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Αντίθετα μοιράζονται κοινούς αγώνες και οράματα για φιλία και ειρήνη, αλληλεγγύη και συστράτευση, κοινή πάλη ενάντια στους κοινούς εχθρούς. Αυτούς που τους εμποδίζουν να βαδίσουν το δρόμο της συναδέλφωσης, του τσακίσματος του φασισμού σ’ όλες του τις μορφές, του ξεπετάγματος όλων των ιμπεριαλιστών από τις χώρες τους. Εκείνους που δεν το έχουν σε τίποτε ακόμη και να τους σύρουν σε μια αλληλοσφαγή για τα συμφέροντα τα δικά τους και των προστατών τους.

  • Αθάνατοι οι Τούρκοι αγωνιστές!

  • Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum!

  • Φιλία, αλληλεγγύη, ειρήνη, κοινή πάλη των λαών ενάντια σε ιμπεριαλισμό, πόλεμο, φασισμό!

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο