06 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Ανακοίνωση για τη δίωξη των αλληλέγγυων στις καθαρίστριες του νοσοκομείου Τρικάλων

Το καλοκαίρι του 2014 οι καθαρίστριες που εργάζονταν σε καθεστώς εργολαβίας για την καθαριότητα στο νοσοκομείο Τρικάλων έδωσαν έναν αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, καθώς και ενάντια σε ένα κύμα τρομοκρατίας και απολύσεων από τον εργολάβο που κύριο στόχο είχε το τσάκισμα του αγώνα τους. Ένας αγώνας που έβαλε στην πόλη μας συνολικά τα ζητήματα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε παρόμοιο καθεστώς. Ένα καθεστώς που στο όνομα της υποτιθέμενης μείωσης του κόστους των δημόσιων υπηρεσιών, δημιουργεί πεδίο τεράστιας κερδοφορίας για κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μια κερδοφορία που βασίζεται στους μισθούς πείνας που δίνουν στους εργαζόμενους, όταν τους δίνουν, στις εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει και στις συνεχόμενες απολύσεις προσωπικού.
Ο εν λόγω εργολάβος στη συνέχεια έκανε μήνυση ενάντια σε 9 άτομα, που ανάμεσα σε δεκάδες άλλους, συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των καθαριστριών. Ανάμεσά τους βρίσκονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, μέλη αριστερών παρατάξεων και δημοσιογράφοι που αναμετέδιδαν τις ειδήσεις που γεννούσαν οι καθημερινές κινητοποιήσεις.
Η μήνυση αυτή καθώς και η δικαστική δίωξη που ακολουθεί δεν είναι απλά «άλλη μια μήνυση». Αποτελεί μια κίνηση ρεβανσιστικού χαρακτήρα ενάντια τόσο στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου όσο και σε όποιον «τόλμησε» και συμπαραστάθηκε σε αυτόν. Είναι μια σαφής δίωξη αγωνιστών που τολμούν να σηκώσουν το ανάστημά τους και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους και να σταθούν αλληλέγγυοι σε όποιον παλεύει ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Μια πολιτική που, μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου-οδοστρωτήρα των λαϊκών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνει παροξυσμικά χαρακτηριστικά.
Η οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει στον τρικαλινό λαό την φασιστικού χαρακτήρα μήνυση του συγκεκριμένου εργολάβου και τον καλεί να σταθεί αλληλέγγυος στους διωκόμενους αγωνιστές και δημοσιογράφους.

Ia oii ?ei a?nieUeo?oi eae ?nieecoeeu onu?i ooia???aoae c anUoc

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr