01 ΜΑΗ 2020

Ανακοίνωση για τις διαδηλώσεις της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρεμποδίσει την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων της Πρωτομαγιάς, παρά την ισχύ των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, παρά τις συκοφαντίες περί «ανευθυνότητας» όσων διαδηλώνουν, παρά τη διασπορά του αισθήματος του φόβου στο λαό και το ενδεχόμενο αστυνομικής καταστολής τους, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, σ’ ολόκληρη τη χώρα. Τα εμπόδια προσπεράστηκαν σ΄ ένα μεγάλο βαθμό, εκφράζοντας ταυτόχρονα, και αγωνιστικές διαθέσεις που εκδηλώθηκαν στις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζει ο λαός, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και λόγω της προσπάθειας αξιοποίησής της απ’ το σύστημα και φορτώματος στις πλάτες του των νέων βαρών της κρίσης που γέννησε. Βέβαια –έχοντας ήδη μπει στην επόμενη μέρα– οι κινητοποιήσεις αυτές απέχουν ακόμα αρκετά απ΄ τις απαιτήσεις των καιρών, προκειμένου η εργατική τάξη και ο λαός να ξεδιπλώσουν τις αντιστάσεις και τις διεκδικήσεις τους και ν’ αποκρούσουν το νέο κύκλο επίθεσης.

Φανερά αναντίστοιχη και υπονομευτική ήταν η στάση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ με τις «συμβολικές» κινητοποιήσεις και την ανάγκη να επιδείξουν για άλλη μια φορά τη λεγόμενη «υπευθυνότητα» προς το σύστημα και τους διαχειριστές του, και τη συμμόρφωση με τις οδηγίες τους. Απ΄ τους οποίους εξέλαβε όχι και λίγα συγχαρητήρια. Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, η στάση του αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι έχει περάσει πλέρια στην αντίπερα απ’ το λαό και το κίνημά του όχθη.

Το ΚΚΕ(μ-λ) έπαιξε ρόλο στην πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων της Πρωτομαγιάς, όπου είχε δυνάμεις, κάτι που φαίνεται χαρακτηριστικά και στις ζωντανές ανταποκρίσεις απ’ τις διάφορες πόλεις, που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. Σε αυτό συνέβαλαν και οι ζωντανές παρεμβάσεις του στο λαό και οι πρωτοβουλίες του όλο το προηγούμενο διάστημα. Τα μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) και της Ταξικής Πορείας συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις, είτε στηριζόμενα στις δικές τους δυνάμεις είτε και σε συνεννόηση και συντονισμό με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς, όσο το επιτρέπει η σημερινή κατάσταση της κοινής δράσης και τα εμπόδια που συναντάει.

Ο θετικός απολογισμός που καταγράφηκε εκφράζει έμπρακτα ότι το ΚΚΕ(μ-λ) (και σ’ αυτές τις συνθήκες και μπροστά σε ό,τι ακολουθήσει) θα δώσει έμπρακτα το αγωνιστικό «παρών» στις μάχες που θα κληθούν να δώσουν η εργατική τάξη κι ο λαός.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο