10 ΙΟΥΝΗ 2016

Ανακοίνωση – καταγγελία για σύλληψη μέλους της ΑΤΙΚ

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη στην Υπηρεσία Ασύλου και την κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων του Gultekin Erol, γνωστού Τούρκου αγωνιστή μέλους της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) που έγινε σήμερα το πρωί. Ο αγωνιστής που έχει κάρτα πολιτικού
πρόσφυγα, συνελήφθη στην Υπηρεσία Ασύλου της οδού Κατεχάκη την ώρα που ζητούσε πληροφορίες για την τύχη του αιτήματός του για χορήγηση Άδειας Παραμονής. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων όπου μετά από ώρες αφέθηκε ελεύθερος.
Η αιτιολογία της σύλληψής του, ότι δήθεν εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα έκδοσης στη Γερμανία, δείχνει, πέρα από την λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου που δεν φρόντισε εδώ και ένα χρόνο να ενημερώσει τις διωκτικές αρχές ότι το συγκεκριμένο ένταλμα είχε ακυρωθεί, τον τρόπο αντιμετώπισης από το Ελληνικό Κράτος αγωνιστών που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Gultekin Erol είναι ένας από τους τρεις Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ που αφέθηκαν ελεύθεροι πέρυσι, μετά από κύμα πολύμορφων κινητοποιήσεων αλληλεγγύης απ’το μαζικό κίνημα στη χώρα μας και αφού με απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών αποφάνθηκε τελεσίδικα να μην εκτελεστεί το ένταλμα έκδοσής του στη Γερμανία μετά και από τη μαζική παρουσία συμπαραστατών στον αγώνα της ΑΤΙΚ, τόσο στην πρωτόδικη εκδίκαση όσο και στην έφεση.
Καταδικάζουμε το σημερινό γεγονός και καλούμε στη Συγκέντρωση στο σταθμό του Μετρό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και Πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία την Παρασκευή 17 Ιούνη στις 7:00 μ.μ., στο πλαίσιο των Πανευρωπαϊκών δράσεων για την απελευθέρωση των 10 Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ, η δίκη των οποίων ξεκινά την ίδια μέρα στο Μόναχο της Γερμανίας.

ΑΘΗΝΑ, 10/6/2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ
epitropistirixis@gmail.com
http://epitropistirixis.blogspot.gr
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr