17 ΜΑΗ 2014

Ανακοίνωση – καταγγελία για την απαγόρευση του δημοψηφίσματος για την ΕΥΑΘ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ!

Η κυβέρνηση που ξηλώνει κάθε κοινωνικό, εργασιακό και δημοκρατικό δικαίωμα δείχνοντας ότι είναι με απόλυτη συνέπεια ο εντολοδόχος των ιμπεριαλιστών και των κεφαλαιοκρατών που προωθούν το ξεπούλημα όλων των δημόσιων αγαθών όπως το νερού,  προχώρησε μία μέρα πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σε μια νέου τύπου φασιστική ενέργεια απαγορεύοντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή μη της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Προκαλεί μάλιστα και απειλεί με αυτόφωρες συλλήψεις, μέσω της δικαστικής εξουσίας, αν στηθούν κάλπες και αν χρησιμοποιηθούν εκλογικοί κατάλογοι.

Η κυβερνητική στάση δεν αποσκοπεί μόνο σε πρόσκαιρη πολιτική πόλωση εν όψει εκλογών πιέζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση (και τους όψιμους υποστηρικτές του μη ξεπουλήματος του νερού) σε «συμμόρφωση» και δοκιμάζοντας τα όρια τους, ούτε είναι μια στάση που περιορίζεται στο ζήτημα του ξεπουλήματος του νερού. Αποτελεί επίσης  απόδειξη του τι πολιτική έχει συμφωνήσει για λογαριασμό όλου του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης  να ακολουθήσει  απέναντι στο λαό και τις δημοκρατικές ελευθερίες αφού τελειώσει το εκλογικό πανηγύρι. Την πολιτική της «μηδενικής ανοχής».

Δεν διστάζει μάλιστα να έρθει σε  αντιπαράθεση και να ζητήσει πλήρη υποταγή από τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος που σε γενικές γραμμές προώθησαν την πολιτική της σε θέματα τοπικά και ευρύτερα.

Ανεξάρτητα από τις θέσεις των κομμάτων της αριστεράς και των υπόλοιπων συλλογικοτήτων γύρω από την πολιτική χρησιμότητα του δημοψηφίσματος που έτσι η αλλιώς εγκλωβίζει και περιορίζει την πάλη ενάντια στο ξεπούλημα του νερού σε καθεστωτικά πλαίσια και σε κοινοβουλευτικού τύπου αναθέσεις, είναι αναγκαίο να απαντηθεί μαζικά και αποφασιστικά κάθε ενέργεια ποινικοποίησης και καταστολής  που  τυχόν επιχειρηθεί με βάση την κυβερνητική εντολή.

Να μην εμποδιστεί το δημοψήφισμα!

Να μην διωχθεί κανένας αγωνιστής!

Όχι στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής!

Να οργανωθεί σε κάθε γειτονιά και δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος κίνημα ενάντια στο ξεπούλημα του νερού και την υποβάθμιση της ζωής μας!

Μάης 2014

Το Γραφείο πόλης της ΚΟΘ του kkeml_gr

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr