21 ΜΑΗ 2014

Ανακοίνωση της κ.o Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ) για το δεύτερο γύρο των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και τις ευρωεκλογές

Με κεντρικό σύνθημα ότι δεν αναζητούμε «σωτήρες» και ότι οι ανατροπές γίνονται στους δρόμους με αγώνες και όχι στις κάλπες, το ΚΚΕ(μ-λ) το προηγούμενο διάστημα κάλεσε εργαζόμενους και νεολαία να συγκροτήσουν τις αντιστάσεις τους και να αρνηθούν τα ψεύτικα διλήμματα και τους εκβιασμούς που ωμά επιβάλλουν στον εργαζόμενο λαό οι δυνάμεις του συστήματος. Τους κάλεσε να εκφράσουν με το ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ την καταγγελία τους στην επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, να αντιπαρατεθούν στο αντιδραστικό κατασκεύασμα του «Καλλικράτη» και να απαιτήσουν μια διαφορετική κατεύθυνση στο εργατικό-λαϊκό κίνημα από αυτή των εκλογικών αυταπατών και της αύξησης των ποσοστών.

Για εμάς η Αριστερά δεν υπάρχει για τον εαυτό της. Το μέτρο τής «χρησιμότητάς» της δεν μπορεί να είναι τα εκλογικά ποσοστά, αλλά τα δικαιώματα και οι καταχτήσεις που κερδίζει ή χάνει ο εργαζόμενος λαός στην αντιπαράθεσή του με τις δυνάμεις του συστήματος. Οι πολιτικοί-κοινωνικοί συσχετισμοί, αλλά και η εργατική-λαϊκή συνείδηση οικοδομούνται ακριβώς πάνω σε αυτήν την πάλη και μέσα από αυτήν την πάλη.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για τον καλλικρατικό δήμο του Βόλου (όπως και αυτά στο δήμο του Πειραιά, αλλά και γενικότερα) δείχνουν ότι όταν ο λαός χάνει την πίστη στις δικές του δυνάμεις, στην αντίσταση και στο μαζικό αγώνα, αναζητεί «σωτήρες» ακόμα και μέσα στα «μαύρα σκοτάδια» που του παρουσιάζονται ως «έντιμες λύσεις».
Η φτώχεια και η ανεργία, η διάλυση των όποιων κοινωνικών υποδομών υπήρχαν, το ξεπούλημα και η ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού προς όφελος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, είναι μία βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχιστεί γιατί το απαιτούν τα συμφέροντα της κεφαλαιοκρατικής αστικής τάξης και των δανειστών-ιμπεριαλιστών. Η μόνη δύναμη που μπορεί να αναχαιτίσει την επίθεση και να δημιουργήσει ευνοϊκό έδαφος για να ξεδιπλωθούν διεκδικητικοί αγώνες, είναι η οργανωμένη και μαζική πάλη του εργαζόμενου λαού. Όσο αναζητούμε «σωτήρες» για να τους αναθέσουμε να μας λύσουν, δήθεν, τα προβλήματα, τα πράγματα θα χειροτερεύουν και η ζωή μας θα γίνεται αβίωτη.

Και τώρα τι γίνεται στον β΄ γύρο;
Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Για εμάς το μαύρο μέτωπο που έχει διαλύσει τις ζωές των εργαζόμενων και της νεολαίας και διαμορφώνει τις εξελίξεις σε όλο και πιο αντιδραστική κατεύθυνση, είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές. Όλα τα αντιδραστικά και φασιστικά φαινόμενα γεννιούνται και δυναμώνουν στο έδαφος της επίθεσης του συστήματος απέναντι στο λαό. Βρίσκουν ερείσματα στην απελπισία και την εξαθλίωση, στη λογική της ανάθεσης και τις αυταπάτες κομματιών του εργαζόμενου λαού.
Απέναντί τους πρέπει να βρουν ένα εργατικό-λαϊκό ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που μέσα από έναν παρατεταμένο και μαζικό αγώνα θα βάλει φραγμό στις βάρβαρες πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της εξάρτησης. Αυτή η κατεύθυνση είναι η μοναδική εγγύηση για να μπει φραγμός στις αντιδραστικές πολιτικές και τους κάθε είδους μαύρους «σωτήρες».
Και αυτή η κατεύθυνση δεν οικοδομείται σε συναντίληψη με τον ΣΕΒ και τους εφοπλιστές, δεν οικοδομείται με τα «ανήκομεν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», δεν οικοδομείται με τα υλικά της ήττας και της διάλυσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Ούτε μπορεί να οικοδομηθεί από αυτούς που καλούν στην πόλη μας τους τοπικούς εκπροσώπους της αντιλαϊκής-αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής (τον πρώην δήμαρχο, αλλά και τον υποψήφιο της ΝΔ), με τα… μικρά τους ονόματα (Παναγιώτη, Μιχάλη), να τους στηρίξουν.

Την Κυριακή 25 Μάη, εκτός από τον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών, έχουμε και ευρωεκλογές.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να αντισταθεί στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, να αντισταθεί στην εξάρτηση που φέρνει φτώχεια, ανεργία, πολέμους και φασισμό, να μην δώσει με την ψήφο του δημοκρατική νομιμοποίηση σε ένα αντιδραστικό οικοδόμημα.
Εμπρός, λαέ, έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ!
ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές!
Βόλος 20/05/2014
kkeml_gr

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο