26 ΙΟΥΝΗ 2015

Ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚΕ(μ-λ)

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ), μετά την εκλογή του από την πρόσφατη 8η Συνδιάσκεψη της οργάνωσης. Τη συνεδρίαση απασχόλησαν οι διεθνείς και εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με τα καθήκοντα και την κατάσταση της οργάνωσης.
Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η οργάνωση βγήκε δυναμωμένη και ενισχυμένη από τη συνδιάσκεψή της.  Έτοιμη δηλαδή να υπερασπίσει τα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες απέναντι στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.
Κοινή εκτίμηση επίσης ήταν ότι η οργάνωσή μας μπορεί και πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες  παρεμβαίνοντας στην ταξική πάλη, έτσι ώστε να συμβάλλει αποφασιστικά στην οικοδόμηση αντιιμπεριαλιστικού- αντικαπιταλιστικού κινήματος στα ευρύτερα πλαίσια της πάλης για την ανατροπή της αρνητικής και ηττοπαθούς κατάστασης που επικρατεί στις μάζες. Κατάσταση που είναι κυρίως αποτέλεσμα της χρόνιας κυριαρχίας του ρεφορμισμού- κυβερνητισμού στο αριστερό κίνημα αλλά και ειδικότερη έκφραση της απογοήτευσης των μαζών από την αποκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κυβέρνηση που σταδιακά και γρήγορα αποδεικνύεται ότι είναι ταξικός αντίπαλος και όχι σύμμαχος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Κυβέρνηση που αποδεικνύεται ότι είναι διαχειριστής στα πλαίσια που καθορίζουν η άρχουσα τάξη, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ.
Κοινή πεποίθηση της συνεδρίασης είναι ότι το ΚΚΕ(μ-λ), η Λαϊκή Αντίσταση – ΑΑΣ, οι δυνάμεις και οι αγωνιστές που την στηρίζουν βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλαπλά και πολυσύνθετα καθήκοντα, με απαιτήσεις ανεβασμένες και καλούνται να κρατήσουν ψηλά τις σημαίες της αντίστασης και της διεκδίκησης. Καλούνται να κρατήσουν ψηλά τις κόκκινες σημαίες της επαναστατικής ανατροπής στην προοπτική του σοσιαλισμού. Καλούνται να πάρουν πρωτοβουλίες, έτσι ώστε ακόμα και σ’ αυτήν την κατάσταση ύφεσης των αγώνων και του κινήματος, αυτοί να βρεθούν αγωνιστικοί και σε μια πορεία νικηφόροι, διέξοδοι.
Σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι αναλυτικές θέσεις και εκτιμήσεις της συνεδρίασης του ΚΟ.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο