24 ΟΚΤΩΒΡΗ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Άλλη μια δολοφονία 20χρονου Ρομά. Οι “ράμπο” της αστυνομίας εκτέλεσαν το έργο τους

Γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής 22/10, μετά από πολύωρη καταδίωξη, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ γάζωσαν αυτοκίνητο στην περιοχή του Περάματος, με αποτέλεσμα ένας από τους επιβαίνοντες, 20χρονος Ρομά, να πέσει νεκρός, άλλος ένας να τραυματιστεί και ένας τρίτος να καταζητείται. Όλοι οι αστυνομικοί της ομάδας με καθυστέρηση προσήλθαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ισχυριζόμενοι τραυματισμό, την ώρα που στις αρχικές πληροφορίες δεν αναφερόταν κάτι τέτοιο. Ανεξάρτητα του τι είχε προηγηθεί, πρόκειται για μια καταδικαστέα πράξη.

 

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν κοντά στους 40 κάλυκες, πράγμα που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όπως και άλλα παρακείμενα, “γαζώθηκαν” κυριολεκτικά. Στο βίντεο που κυκλοφορεί ακούγονται δεκάδες πυροβολισμοί. Το γεγονός ίσως και να μην είχε πάρει τέτοια έκταση, αν δεν είχε προκύψει η δολοφονία του 20χρονου. Με τέτοιο καταιγισμό πυρών απέναντι σε επιβαίνοντες, που όμως ήταν άοπλοι, ήταν δεδομένο ότι μια δολοφονία μπορούσε κάλλιστα να συμβεί. Πράγμα που δυστυχώς συνέβη. Μάλιστα, γίνεται λόγος για εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης “απεμπλοκής” από την καταδίωξη. Το γεγονός αυτό, αν ισχύει, μόνο ως άλλοθι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας μπορεί να εκληφθεί.

 

Η έξαρση της αστυνομικής βίας που παρατηρείται καιρό τώρα, είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της πολιτικής της φασιστικοποίησης σ’ όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Δεν πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο των μηχανισμών καταστολής που εκθειάζεται από φασιστοειδή τύπου Βελόπουλου, αλλά για μια “κανονικότητα” που απορρέει από την ιδεολογική καθοδήγηση, την πολιτική ¨εκμάθηση” και την επιχειρησιακή εκπαίδευση όλων αυτών των σωμάτων που συναπαρτίζουν ένα βαθιά αντιλαϊκό, αντεργατικό και αντινεολαιίστικο μηχανισμό.

 

Η εν ψυχρώ και εν χορώ από τους αστυνομικούς δολοφονία του 20χρονου, αντικατοπτρίζει τη λογική και πρακτική μιας αμείλικτης εξουσίας που θεωρεί ότι απέναντι σε κάθε εκλαμβανόμενη από τους ίδιους ως παραβατική συμπεριφορά, ακόμη και σε αντιδράσεις που εμπίπτουν στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, έχει το “δικαίωμα” να λειτουργεί χωρίς κανένα όριο και καμιά αναστολή. Μια ήσσονος ποινικής απαξίας ενέργεια να αντιμετωπίζεται με φόνο, η φραστική αντίδραση κόσμου με ξύλο, η διαδήλωση με χημικά, η απεργία με ποινικοποίηση. Τα διάφορα αστυνομικά σώματα, που ο λαός μας έχει πλέον χάσει το λογαριασμό ως προς τον αριθμό τους, έχουν ακριβώς αυτό το “καθήκον”: να καταπιέζουν, να καταστέλλουν και ενίοτε να δολοφονούν!

 

Είναι βέβαιο ότι μόλις φύγουν από το γεγονός της άγριας δολοφονίας τα φώτα της δημοσιότητας, οι φυσικοί αυτουργοί θα πέσουν στα μαλακά και η κυβέρνηση μαζί με το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί και τους μηχανισμούς του θα επιχειρήσουν να βγουν γι’ ακόμη μια φορά αλώβητοι από την κοινωνική κατακραυγή. Μέχρι την επόμενη δολοφονία. Άλλωστε, στο σάπιο κόσμο του συστήματος και τον ανθρώπων του, πόση αξία έχει η ζωή ενός ακόμη νέου Ρομά;

23/10/21

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr