08 ΑΠΡΙΛΗ 2014

Ανταπόκριση από την εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στα Γιάννενα

Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα 7/4) και στην πόλη μας, παρουσία συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων.
Η οργάνωσή μας, επέλεξε να πραγματοποιήσει αυτήν την εκδήλωση σε μια πολιτική συγκυρία όπου το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα εντείνει την επίθεσή του απέναντι στην εργατική τάξη και τους λαούς, επιβάλλοντας φτώχεια, ανεργία κι εξαθλίωση και με σοβαρούς κινδύνους να ελλοχεύουν τόσο για τον Ουκρανικό λαό όσο και για τους λαούς παγκοσμίως. Που στη χώρα μας, κυβέρνηση-τρόικα στοχεύουν στο τσάκισμα κάθε εργατικού-λαϊκού δικαιώματος και κατάκτησης. Με την Αριστερά να έχει αναχωρήσει απ’τις απαιτήσεις του κινήματος και να «φοράει τα καλά της» προκειμένου να μεγαλώσει τις εκλογικές της αγκαλιές στις επερχόμενες δημοτικές και ευρωεκλογές -εντείνοντας στις συνειδήσεις των εργαζόμενων εκλογικές αυταπάτες- και με το εργατικό-λαϊκό κίνημα σε ύφεση.
Αλλά και σε μια περίοδο, όπου οι εργαζόμενες και νεολαιίστικες μάζες αναζητούν απαντήσεις. “Όπου τίθεται η αναγκαιότητα της επανεμφάνισης του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας και των οργανωμένων αγώνων τους στο προσκήνιο, για να αντισταθούν στην επίθεση, να υπερασπιστούν τη ζωή τους.
Μια συζήτηση στην οποία ανταλλάχθηκαν προβληματισμοί και έγιναν τοποθετήσεις με βάσει και τις εξελίξεις αλλά και τα καθήκοντα του κινήματος και της Αριστεράς.

ek1 ek2 ek3

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr