02 ΜΑΡΤΗ 2016

Αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική καμπάνια Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ.

Η μυρωδιά θανάτου από τα συντρίμμια των βομβαρδισμένων σπιτιών, τα πνιγμένα κορμιά και κορμάκια και τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων δεν αφήνουν αμφιβολία ότι η κατάσταση είναι τόσο δραματική, που δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί ούτε λεπτό.
“Όταν είναι σε εξέλιξη η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα σύνορά μας, είναι επιτακτικό όσο ποτέ, μπροστά στα χειρότερα που μας επιφυλάσσουν ο ανελέητος ανταγωνισμός και οι σφοδρές συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη, να μπει τώρα φραγμός.
Πριν να είναι αργά πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να αρχίσει να δημιουργείται και να δυναμώνει ένα πλατύ λαϊκό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του πολέμου που έχουν φέρει την καταστροφή κυριολεκτικά στην πόρτα μας.
Σε κάθε πόλη της χώρας, στις γειτονιές των μεγάλων πόλεων πρέπει να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται αυτή η αγωνιώδης έκκληση. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. είναι έτοιμη για κάθε λογής εξωτερική απαίτηση, με μοναδικό μέλημα να δείξει πως είναι συνεργάσιμη και πρόθυμη, τότε κάθε εργαζόμενος ή άνεργος, κάθε λαϊκός άνθρωπος, κάθε αριστερός, όποιος κατανοεί το πόσο επικίνδυνες είναι οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή πρέπει να απαιτήσει ώστε οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά να ανταποκριθούν στη σοβαρότητα της κατάστασης και να πάρουν πρωτοβουλίες κοινής δράσης με αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.
Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, θέλοντας να ανταποκριθεί στο παραπάνω καθήκον και με σοβαρό αίσθημα ευθύνης ανάλογο της δραματικότητας των εξελίξεων, αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική καμπάνια και καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτήν την καμπάνια για την οποία θεωρούμε ότι δεν αποφασίστηκε για να επιβεβαιώσει μια αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική φυσιογνωμία μας μαζικά αναγνωρίσιμη. Δεν είναι υπόθεση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ αλλά κι ευρύτερων δυνάμεων να πασχίσουμε για να συνεγείρουμε το λαό και να συμβάλουμε ώστε ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της δημιουργίας ενός αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου που θα απαιτήσει το σταμάτημα του πολέμου στη Συρία, που θα επιβάλει να μην εμπλακεί η χώρα μας σε καμιά πολεμική επιχείρηση των ιμπεριαλιστών, που θα καλλιεργήσει τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, που θα πάει κόντρα στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και στο ρατσιστικό κλίμα που στοχοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες.
Θεωρούμε πως η καμπάνια μας μπορεί να παίξει το ρόλο καταλύτη και να αγκαλιαστεί από ευρύτερες δυνάμεις, σχήματα και κινήσεις και να συμβάλει έτσι στην επανεμφάνιση του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Για τις ανάγκες της καμπάνιας βγάλαμε προπαγανδιστικό υλικό που πρέπει να μοιραστεί σε κάθε περιοχή που παρεμβαίνουμε αλλά και όπου αλλού μπορούμε.
Οι δυνάμεις μας πρέπει να συμβάλουν σε κινηματικές δράσεις σε εργασιακούς και σπουδαστικούς χώρους, σε πλατείες και δρόμους με πικετοφορίες για να προπαγανδιστεί όσο πιο πλατιά γίνεται το μήνυμά μας. Στις κινήσεις μας αυτές επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε το ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον που να δίνει τη δυνατότητα σε άλλους αγωνιστές να συμβάλουν ώστε το αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό μήνυμα και το μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες να ακουστεί ευρύτερα.
Εκκίνηση της πλατιάς καμπάνιας της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΑΣ ορίσαμε την εκδήλωση-συζήτηση στην Αθήνα την Παρασκευή 4 Μάρτη, 7:00 μ.μ., στην ΑΣΟΕΕ.
Στην εκδήλωση αυτή η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΑΣ θα τοποθετηθεί δημόσια για το πώς βλέπει και τι περιεχόμενο δίνει στην πρωτοβουλία της αυτή.
Θέλουμε και θα επιδιώξουμε στην εκδήλωση αυτή μέσα από τη συζήτηση να αναζητηθούν τρόποι και δράσεις για αποτελεσματικότερη προώθηση του μηνύματος της καμπάνιας μας.
Στην κεντρική εκδήλωση της Αθήνας θα τεθούν τα βασικά πολιτικά σημεία που έχει συζητήσει και αποφασίσει ΛΑΪΚΉ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ-ΑΑΣ και θεωρεί ότι είναι ένα ικανοποιητικό πολιτικό πλαίσιο που μπορεί να αποτελέσει βάση πολιτικής συνεννόησης ευρύτερων δυνάμεων και κινήσεων.

Τα βασικά σημεία αυτού του πλαισίου σε τίτλους είναι:
Σε σχέση με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών αλλά και κυρίως τον έλεγχο των ναυτικών γραμμών που συνδέουν τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο: όχι στις διευκολύνσεις και τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο! Καμιά εμπλοκή της χώρας στα νατοϊκά σχέδια! Καμιά νέα βάση στη χώρα μας!
Σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ιδωμένο μέσα απ” αυτό το πρίσμα, της ταξικής αλληλεγγύης Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στους κοινούς εχθρούς: κοινός εχθρός των ελλήνων και των μεταναστών/προσφυγων ειναι ο ιμπεριαλισμός και η αντιλαϊκή πολιτική! Όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης οι πρόσφυγες και οι μετανάστες!
Ενάντια στην αντιμεταναστευτική υστερία που προβάλλεται από τις κυβερνήσεις της ΕΕ, ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και τη δημιουργία ενός ακόμα πιο αντιδραστικού πολιτικού περιβάλλοντος στις χώρες τους, ενάντια στο ρατσιστικό κλίμα που στοχοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες και αποτελεί πλέον επίσημη κρατική πολιτική για τις χώρες της ΕΕ και όχι απλά επιδίωξη κάποιων «ακραίων» ακροδεξιών οργανώσεων: ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης – άσυλο – έγγραφα – περίθαλψη! Όχι στις συμφωνίες Σενγκεν, Δουβλίνο 1 & 2 και σ’ όλους τους αντιμεταναστευτικους νόμους!
Για ένα κίνημα το οποίο θα στρέφεται συνολικά ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, με όποιο πρόσχημα και αν γίνονται κάθε φορά. Για ένα αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που πρέπει να βάζει στο στόχαστρό του και την εξαρτημένη αστική τάξη της χώρας και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν, οι οποίες παρέχουν κάθε είδους διευκόλυνση στους μακελάρηδες των λαών: έξω η Ελλάδα από την ΕΕ! Έξω οι βάσεις, το ΝΑΤΟ και οι αμερικανοι! Ελλάδα, Κύπρος και Τουρκία, εμπρός για ανεξαρτησία!
Για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών: να δυναμώσουμε το αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικο κίνημα! και να φτιάξουμε το κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο!
Αυτή η κατεύθυνση είναι απαραίτητο να δυναμώσει μέσα στους κόλπους της Αριστεράς και συνολικά του κινήματος, για να συγκροτηθούν όροι συνολικότερης αντιπαράθεσης με το ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr