19 ΓΕΝΑΡΗ 2021

Απειλούν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας - Στην τρομοκρατία τους απαντούν μόνο οι αγώνες

«Θα εντείνουμε τις προσπάθειες για να διαλύσουμε εντελώς τη ζωή σας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στον λαό και τη νεολαία με την τηλεοπτική του συνέντευξη και με τις ομιλίες του απ’ τα έδρανα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαχείριση της πανδημίας. Με εξοργιστική απάθεια προσπάθησε να κρύψει την τραγωδία που προκάλεσε η κυβέρνησή του εξ αιτίας του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας, να δικαιολογήσει την επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και να κάνει έναν αντιπερισπασμό για αποφύγει να εξηγήσει το πώς, το πού και το γιατί βρίσκει άνετα 2,5 δις ευρώ να δώσει στους Γάλλους ιμπεριαλιστές για αεροσκάφη RAFALE ως πρώτο έξοδο των στρατιωτικών εξοπλισμών που έχει προγραμματίσει αλλά δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για τα νοσοκομεία που παραπαίουν.

Με τον λαό σε καραντίνα, με την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία άπραγη και άφωνη, με τη μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση αμήχανες, με τα περισσότερα Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης» ενταγμένα στην εκστρατεία εξαπάτησης και παραπληροφόρησης, με την αστυνομία να τρομοκρατεί και να καταστέλλει κάθε προσπάθεια για αντίσταση και διαμαρτυρία, μπορεί, προς το παρόν, να κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο, να απειλεί, να ψεύδεται, να λέει και να κάνει ό,τι θέλει. Για ό,τι συμβαίνει στον λαό, είπε ότι φταίει ο λαός, για να δικαιολογήσει τα αντιλαϊκά μέτρα, την καταστολή και τα πρόστιμα που ανακοίνωσε πως θα αυξηθούν τα 300 θα γίνουν 500 ευρώ. Αν και πήρε προσωρινά πίσω την αύξηση μετά την κατακραυγή, αποκάλυψε πως τα πρόστιμα υπάρχουν για να τρομοκρατούν και να γδέρνουν τον λαό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πατάει επί των 5.500 πτωμάτων του COVID 19  λες και δεν υπάρχουν, προσπερνά σαν να μην είναι δική της ευθύνη το χάλι των νοσοκομείων, ξεκαθαρίζει πως δεν θα παρέχει δωρεάν τεστ στον λαό, αντίθετα, τα περιορίζει για να μαγειρέψει τις στατιστική αποτίμηση της πανδημίας και πουλάει ελπίδα με τα λιγοστά εμβόλια που δίνει στη χώρα η Ε.Ε.. Την ίδια ώρα που επιβάλλει αυστηρή καραντίνα στη μια περιοχή μετά την άλλη, ανοίγει τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ως μέτρο προστασίας ζητά να λειτουργούν με ανοιχτά παράθυρα μέσα στην παγωνιά. Ανοίγει τα μαγαζιά αλλά δεν άρει τους παράλογους περιορισμούς μετακίνησης των πολιτών. Προαναγγέλλει, μέσω των (ει)δικών της, τρίτο κύμα πανδημίας και ταυτόχρονα δηλώνει πως τα έχει κάνει όλα καλά και ότι η χώρα μας «πάει καλύτερα απ’ όλες τις άλλες χώρες», δηλαδή, θα συνεχίσει την δολοφονική πολιτική της.

Με καταιγισμό νόμων προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την περίοδο της πανδημία. Η υγεία, η εκπαίδευση, η εργασία, η ασφάλιση, ο συνδικαλισμός έχουν μπει στο στόχαστρο. Σχεδιάζει μόνιμη κοινωνική καραντίνα για τον λαό και τη νεολαία και εγκλεισμό σε ένα νέο περιβάλλον χωρίς εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα. Γι’ αυτό εφαρμόζει απαρέγκλιτα τον νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις και φτιάχνει ειδικό σώμα αστυνομίας για τα πανεπιστήμια, γι’ αυτό τρομοκρατεί και συλλαμβάνει ό,τι κινείται και αντιστέκεται.

Η κυβέρνηση κάνει τους υπολογισμούς της σαν να μην υπάρχει αντίπαλος. Λογαριάζει λάθος! Όσες απαγορεύσεις κι αν βάλει, ό,τι είδους πρόστιμο κι αν σκαρφιστεί, η οργή του λαού που συσσωρεύεται θα γίνει ξανά φουσκωμένο ποτάμι και θα ξεχυθεί στους δρόμους. Στον αγώνα βρίσκεται η προοπτική.

18/1/2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr