20 ΑΠΡΙΛΗ 2015

Αποχαιρετισμός στον σ. Ισαάκ Ιορδανίδη

Το Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ) απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς, στην οικογένεια και στο κόμμα του, το Μ-Λ ΚΚΕ, για την απώλεια του κομμουνιστή μαρξιστή-λενινιστή Ισαάκ Ιορδανίδη. Απώλεια που βαραίνει το σύνολο του κόσμου της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος.
Ο Ισαάκ Ιορδανίδης ήταν από εκείνους τους αγωνιστές που κατάφεραν, με τη διορατικότητα, την αποφασιστικότητα και την πίστη τους στα ιδανικά του κομμουνισμού, να γράψουν Ιστορία• να πρωτοστατήσουν χαράζοντας τη νέα επαναστατική κατεύθυνση, όταν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης άρχισαν να κυριαρχούν στις γραμμές του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Αυτή η πίστη στα επαναστατικά ιδεώδη, στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού και της εργατικής τάξης ήταν που τον βοήθησε να σταθεί ακλόνητος και στις εξορίες, στη Μακρόνησο και τα ξερονήσια, όπου τον καταδίκασαν τα μετεμφυλιακά καθεστώτα και η χούντα.
Μαζί με τον Πολύδωρο Δανιηλίδη και τον Γιάννη Χοτζέα, μέσα από την έκδοση της «Αναγέννησης» και την ίδρυση της ΟΜΛΕ, ο Ισαάκ Ιορδανίδης σηματοδότησε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος: τη γέννηση του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος στη χώρα μας, ως κομμάτι μιας συνολικής επαναστατικής προσπάθειας σε παγκόσμια κλίμακα. Μια προσπάθεια που συσπείρωσε τους χιλιάδες κομμουνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη ρεβιζιονιστική στροφή, εκείνους που υπερασπίστηκαν την ιστορία και την προσφορά του κομμουνιστικού κινήματος και του σοσιαλισμού. Μια προσπάθεια που -παρά τις αδυναμίες και τις αντιφάσεις της- αποτελεί πηγή έμπνευσης και σημαντική παρακαταθήκη για τους σημερινούς κομμουνιστές.
Ήταν μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά να βλέπουμε τον σύντροφο Ισαάκ να περπατά μαζί μας στις διαδηλώσεις, ακούραστος δίπλα στη νέα γενιά. Ήταν, επίσης, μεγάλη μας χαρά και τιμή που τον ακούσαμε στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της «Αναγέννησης» να υπερασπίζεται την υπόθεση του μαρξισμού-λενινισμού.
Και άλλο τόσο μεγάλη είναι η θλίψη που νιώσαμε για την απώλειά του.
Σύντροφε, Ισαάκ, εμείς, οι σύντροφοι του ΚΚΕ(μ-λ) σου ευχόμαστε καλό κατευόδιο. Και σου υποσχόμαστε πως θα συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το όραμα της ανασυγκρότησης του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος, το όραμα της επαναστατικής ανατροπής και του κομμουνισμού να γίνουν πραγματικότητα.
Αθάνατος!

Αθήνα, 20 Απριλίου 2015
Το Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr