Αριστερά
Σπέκουλα και αφ’ υψηλού κριτική πάνω σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα
Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ με τίτλο «Για την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα του Τουρκικού λαού» η οποία ουσιαστικά αποτελεί μία αβάσιμη και κακόβουλη κριτική προς το ΚΚΕ(μ-λ)
Πρωτομαγιά: Η μάχη της εικόνας και η μάχη της ουσίας
Η φετινή Πρωτομαγιά αποτέλεσε πρόκληση για το λαϊκό κίνημα και τις δυνάμεις που αναφέρονται σε αυτό. Χρησιμοποιώντας τα περιοριστικά μέτρα, η κυβέρνηση επιχείρησε να ακυρώσει το γιορτασμό, κάνοντας μια πρόβα κατάργησης του δικαιώματος στη διαδήλωση. Η συγκυρία αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με τα αντεργατικά μέτρα να πέφτουν βροχή και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις να είναι υπό κατάθεση.
Κοινή δήλωση οργανώσεων για την Πρωτομαγιά
Δίνουμε την μάχη για ένα μαζικό, ταξικό, αγωνιστικό γιορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, με απεργία και μαζικές διαδηλώσεις στα κέντρα των πόλεων, με τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Κάλεσμα για μια κοινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση (με κάποια σχόλια)
Καλούμε λοιπόν όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά να συνδιοργανώσουμε αποφασιστικά την απεργιακή συγκέντρωση, κόντρα στις απαγορεύσεις που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση.
Ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, η ιμπεριαλιστική επικυριαρχία και οι ακροβασίες του ΚΚΕ
Δική μας άποψη είναι, με βάση τις αναλύσεις μας και την ιδεολογικοπολιτική μας συγκρότηση, ότι τα άμεσα καθήκοντα του κινήματος είναι η ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος, η προσπάθεια δημιουργίας ενός Μετώπου των λαών της περιοχής σε αυτήν την κατεύθυνση και η αποτροπή ενός άδικου πολέμου που θα σφαγιάσει τους λαούς για αντιδραστικά συμφέροντα.
Όταν η πολιτική αναγκαιότητα υποκλίνεται στους μικροπολιτικούς ηγεμονισμούς…
Επανάληψη των ίδιων προβληματικών πρακτικών, στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο χώρος του «μεταβατισμού», είχαμε για ακόμα μια φορά μπροστά στο κάλεσμα της πορείας της Πέμπτης 5/3 στην Αθήνα.
Ο λαός δε συναινεί! Μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε πρόσφυγες-μετανάστες, ενάντια σε πόλεμο-ιμπεριαλισμό-εθνικισμό
Σε αυτές τις συνθήκες η μαζική διαδήλωση της Πέμπτης 5/3 αναδεικνύει, συμβάλλοντας και η ίδια, τη δυνατότητα να δημιουργηθούν μαζικοί όροι Αντίστασης και Διεκδίκησης από τη μεριά του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας. Οι δυνάμεις που αναφέρονται στην επαναστατική Αριστερά οφείλουν να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα.
Διαδήλωση το Σάββατο 21/12/2019
Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της ΧΑ, που επιρρίπτει την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκλειστικά στο Ρουπακιά ως αποτέλεσμα δήθεν «τυχαίας συνάντησης», και ξεπλένει το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ για τη δολοφονία του Παύλου και τις φονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις
Με σοβαρές επιφυλάξεις που παραμένουν στο ακέραιο συνυπογράψαμε με άλλες οργανώσεις την ανακοίνωση για το όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας στις 6 Δεκέμβρη. Διαφωνώντας σε συγκεκριμένα σημεία της αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτά τελικά διαμορφώθηκαν. Στο ζήτημα αυτό επιφυλασσόμαστε να αναπτύξουμε δημόσια την επιχειρηματολογία και την κριτική μας στη σύσκεψη της Τετάρτης 11/12 και όχι μόνο.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο