02 ΙΟΥΛΗ 2019

Αυτοταπείνωση είναι το να καμαρώνεις που είσαι υπάνθρωπος

tzampa magkes 2Τρίτη 2 Ιούλη 2019

“Ο κομμουνισμός δεν είναι μαγκιά είναι αυτoταπείνωση”, έτσι μας πληροφορεί η ακροδεξιά-εθνικιστική ομάδα στο Φέισμπουκ. Το σχόλιο συνοδεύεται από φωτογραφία κλασικού «σφίχτη» με στενά ρούχα, ο οποίος ποζάρει με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε σκισμένα προεκλογικά χαρτόνια του ΚΚΕ(μ-λ). Φυσικά, το πρόσωπο τού «τζάμπα μάγκα» κρύβεται, και μάλιστα από μια ελληνική σημαία! Και βέβαια, η «δουλειά» έγινε νύχτα, ακριβώς όπως συνηθίζουν τα θρασύδειλα τρωκτικά, οι υπάνθρωποι που υποστηρίζουν τα φασιστικά και ναζιστικά κηρύγματα, τα τσιράκια του κεφάλαιου, του ιμπεριαλισμού, των αφεντάδων αυτού του τόπου.

Κατά τα άλλα, η ομάδα με τους «μάγκες αντικομμουνιστές» αναμασά τα γνωστά, ανιστόρητα, γραφικά (και ανορθόγραφα) σχόλια: για τους μασόνους που μας κυβερνάνε και τις θεωρίες συνομωσίας, τον κομμουνισμό που είναι σιωνισμός και, προφανώς, το μισογυνισμό στα χειρότερά του με τις γυναίκες που δεν ξυρίζονται κ.λπ.

Ομάδες σαν κι αυτή υπάρχουν ήδη αρκετές και φροντίζει η πολιτική αυτού του συστήματος να συντηρούνται και να αυξάνονται. Πολλές από αυτές αποτελούνται από ανεγκέφαλους,  που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους. Ωστόσο, το βασικό στοιχείο είναι ότι ομάδες σαν κι αυτή επιτελούν συγκεκριμένο ρόλο, αποπροσανατολίζουν το λαό και τη νεολαία, και είναι πολλαπλά χρήσιμες προς το σύστημα, καθώς –πέρα απ’ όλα τ’ άλλα– εντάσσονται στην αντικομμουνιστική εκστρατεία που ξεδιπλώνει φανερά πλέον το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, ξοδεύοντας πολύ χρόνο και χρήμα για να προωθήσει.

«Τζάμπα μάγκες», λοιπόν, όσοι με τις πλάτες του συστήματος και των σωμάτων ασφαλείας, μέσα στην ανωνυμία και τα σκοτάδια ξηλώνουν το προεκλογικό υλικό της οργάνωσής μας και άλλων αριστερών οργανώσεων, καταστρέφουν προεκλογικά περίπτερα ή –ακόμα χειρότερα– επιτίθενται σε όσους τολμούν να αντιστέκονται στην κυρίαρχη πολιτική.

Γιατί πραγματικοί λεβέντες και λεβέντισσες είναι αυτοί που δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στο σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης, αυτοί που υψώνουν ανάστημα στην εργοδοτική αυθαιρεσία, αυτοί που δεν σκύβουν το κεφάλι στον αρνητικό συσχετισμό, αυτοί που υποστηρίζουν τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους. Πραγματικοί λεβέντες και λεβέντισσες ήταν οι εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκοί άνθρωποι, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, που θυσίασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της χώρας από τους ναζί κατακτητές, και όχι οι απόγονοι και οι υμνητές των δοσίλογων και των προδοτών.

Γνωρίζουμε ότι οι κομμουνιστικές ιδέες, οι ιδέες του μαρξισμού-λενινισμού και της κοινωνικής απελευθέρωσης ενοχλούν τους οπαδούς της οπισθοδρόμησης, τους φορείς των πιο μαύρων, απάνθρωπων και οπισθοδρομικών αντιλήψεων της κοινωνίας. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να παραμένουμε «ενοχλητικοί», στηρίζοντας τη μαζική λαϊκή πάλη ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και όλες τους τις εκφράσεις.

Τέτοιες ενέργειες μόνο να μας πεισμώσουν καταφέρνουν και, προφανώς, όχι μόνο δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν, αλλά καταφέρνουν το ακριβώς αντίθετο.

Το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, στα δικά του πόδια, στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία. Και πατάει καλά στα πόδια του, γιατί έχει στην προμετωπίδα του τα πιο ελπιδοφόρα ιδανικά αυτής της κοινωνίας: την κοινωνική απελευθέρωση, το σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό – τη νιότη του κόσμου και την ελπίδα του λαού.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr