29 ΓΕΝΑΡΗ 2016

Αgrotica: Αγροτική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και παραγωγοί από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από κάθε γωνιά της χώρας, κατέφτασαν στα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 28/1. Από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα συνέρρεαν τα μπλόκα στην νότια πύλη της έκθεσης.

Ο παλμός του πλήθους κορυφώθηκε όταν εκατοντάδες τρακτέρ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης όπου έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα και ενθουσιώδη συνθήματα. Τα δεκάδες πανό, που σήκωσαν αγρότες και αγροτικοί συνεταιρισμοί, έφταναν από την Χαλκιδική, το Αμύνταιο, την Αλεξάνδρεια, την Μαρώνεια, το Κιλκίς, τα Άθυρα, τον Μυλότοπο, την Κομοτηνή, ακόμη και αεροπορικώς από την Κρήτη.

Για αρκετές ώρες παρέλυσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης και στους δρόμους της αντήχησε μήνυμα αντίστασης στα σχέδια της κύβερνησης στην αντιασφαλιστική-φορολογική επίθεση, που δίνει την «χαριστική βολή» στους μικρούς παραγωγούς ολόκληρου του πρωτογενούς τομέα.

Καθ’όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η Λαϊκή Αντίσταση –Α.Α.Σ., ύψωσε πανό υποστήριξης με σύνθημα «ΛΑΟΣ-ΑΓΡΟΤΕΣ-ΝΕΟΛΑΙΑ, ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ», ενώ η προκήρυξη κυκλοφόρησε από την πρώτη στιγμή μέσα στο πλήθος. Με τη συμμετοχή της και τα συνθήματα της ανέδειξε την αναγκαιότητα κοινού αγώνα όλου του λαού, της αγροτιάς και της νεολαίας απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές, κυβέρνησης, Δ.Ν.Τ. και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 4/2, στην γενική απεργία, όπου αγρότες και λαός θα διαδηλώσουν σε μπλόκα και δρόμους σε όλη την χώρα.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr