14 ΙΟΥΝΗ 2020

ΒΟΛΟΣ | Μαζική διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών - Καταγγελία για την καταστολή

Με αρκετή μαζικότητα πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών και της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής SRF το Σάββατο 13/6 από το Νοσοκομείο του Βόλου μέχρι το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Βόλου και τη Λαϊκή Συνέλευση ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Συμμετείχαν σχήματα και οργανώσεις της αριστεράς και του α/α/ε χώρου. Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε στην διαδήλωση με πανό, συνθήματα και την ανακοίνωσή του, την οποία και έδωσε πλατιά στον συγκεντρωμένο χώρο.

Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας και του λιμενικού έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και καταγγέλλουμε τα ωμά έντονα επεισόδια κρατικής τρομοκρατίας με κρότου λάμψης και δακρυγόνα μετά το τέλος της διαδήλωσης έξω από το εργοστάσιο. Η αστυνομία κυνήγησε τους συγκεντρωμένους μέχρι το κέντρο της πόλης. Με τον κόσμο να αρχίζει να σπάει μετά το τέλος της διαδήλωσης, ακολούθησαν 5-7 προσαγωγές και τραυματισμοί αγωνιστών που βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ανακοίνωση – Καταγγελία
για την αστυνομική καταστολή στη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ ενάντια στους διαδηλωτές έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ- Lafarge. Οι δυνάμεις καταστολής είχαν στόχο να διαλύσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων κόσμου που διαδήλωσαν ενάντια στην καύση σκουπιδιών και την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής srf. Τα ΜΑΤ δεν υπολόγισαν ούτε τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν στην πορεία με τους γονείς τους, ούτε τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με αποτέλεσμα από τον καταιγισμό των δακρυγόνων να προκληθούν λιποθυμίες και τραυματισμοί ενώ έγιναν και αρκετές προσαγωγές. Το όργιο καταστολής συνεχίστηκε και αργότερα έξω από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας όταν κόσμος πήγε να απαιτήσει την απελευθέρωση των προσαχθέντων. Νέες επιθέσεις, ξανά δακρυγόνα και νέες συλλήψεις. Με αποτέλεσμα 2 συλληφθέντες να παραπέμπονται σήμερα σε δίκη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να επιβάλλει την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας απέναντι στο λαό και τη νεολαία. Από τις πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ο λαός βγήκε για να αναπνεύσει μετά την καραντίνα, μέχρι τη διαδήλωση για το δικαίωμα στον καθαρό αέρα στο Βόλο, οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται στον λαό και τη νεολαία. Στόχος τους να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν όσους αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική η οποία μπροστά στα κέρδη του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου δεν υπολογίζει την υγεία και την ζωή μας.

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει την συμμετοχή των χιλιάδων κόσμου στην χθεσινή διαδήλωση και καλεί σε συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην επέλαση του κεφαλαίου , της κυβέρνησης, του δήμου Βόλου και της περιφέρειας Θεσσαλίας στην υγεία και την ζωή των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr