16 ΙΟΥΛΗ 2020

ΒΟΛΟΣ | Ματαίωση της συγκέντρωσης

Για σήμερα Πέμπτη 16/7 είχε αποφασισθεί από ευρεία σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Βόλου για την Ελευθερία των Διαδηλώσεων, η διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 7,30μμ στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου ενάντια στον αντιδραστικό νόμο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και καταγγελίας της ωμής καταστολής της μεγάλης διαδήλωσης της Αθήνας στις 9/7.
Ο ξαφνικός θάνατος του Βασίλη Μάγγου μας συγκλόνισε όλους όχι μόνο γιατί χάθηκε ένα νέο παλληκάρι που γνωρίζαμε από τις κινηματικές διαδικασίες της πόλης αλλά και από το γεγονός ότι είχε ξυλοκοπηθεί άγρια την Κυριακή 14/6 από τις δυνάμεις καταστολής που του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα. Ο Βασίλης συμμετείχε με πολλούς μαζί στην συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου στους άδικα συλληφθέντες της πορείας ενάντια στην καύση σκουπιδιών του Σαββάτου 13/6 που χτυπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ. 
Ανεξάρτητα από τις ιατρικές αιτίες που ανακοινώνονται, για εμάς ο θάνατος του Βασίλη χρεώνεται στην δολοφονική πολιτική του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, στους μηχανισμούς καταστολής και την κυβέρνηση. Σε αυτούς που τον ξυλοκόπησαν ανελέητα, τον βασάνισαν κατά την μεταφορά του στο τμήμα και μέσα σε αυτό. 
Για αυτό τον λόγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης αποκτούσε ακόμα μεγαλύτερο βάρος απέναντι στην πολιτική που κλιμακώνει την καταστολή απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η κηδεία του Βασίλη σήμερα το απόγευμα αποτελεί ένα συγκλονιστικό γεγονός για τους γονείς του , τα αδέρφια του, τους δικούς του ανθρώπους για όσους τον γνώριζαν και για όσους θέλουν να του πουν το τελευταίο αντίο. Και κατανοούμε όλους όσους δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στην κηδεία και να αναβληθεί για σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Δεν κατανοούμε όμως καθόλου όλους όσους ζητήσανε, επί της ουσίας, την ματαίωση της συγκέντρωσης.
Από την δική μας πλευρά αλλά και άλλων οργανώσεων προσπαθήσαμε με εναλλακτικές προτάσεις για σήμερα , μετά την κηδεία, είτε για αύριο Παρασκευή να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Συναντήσαμε την άρνηση άλλων δυνάμεων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία και μάλιστα με απόλυτο τρόπο. Πιστεύουμε ότι είναι σοβαρό πολιτικό λάθος την σημερινή περίοδο της κλιμάκωσης της κυβερνητικής – κρατικής καταστολής να ακυρώνονται συγκεντρώσεις και πορείες. Πολύ περισσότερο όταν έχουμε θύματα από αυτή την αντιδραστική πολιτική. Εμείς σαν ΚΚΕ(μ-λ) δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την διαμόρφωση ενός μαζικού κινήματος υπεράσπισης των διαδηλώσεων- συγκεντρώσεων – απεργιών, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες.
Η οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους γονείς, τα αδέλφια και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους. 
Βασίλη δεν θα σε ξεχάσουμε, θα ζεις στους αγώνες μας για έναν καλύτερο κόσμο. 
Βόλος 16/7/2020
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο