21 ΜΑΗ 2020

ΒΟΛΟΣ | Το σύστημα της μόλυνσης δεν καθαρίζεται αλλά ανατρέπεται

  • Να σταματήσει η καύση σκπουπιδιών

  • Όχι στο εργοστάσιο παραγωγής srf

Στην περιβόητη συνέντευξη τύπου του δήμαρχου Μπέου ανάμεσα στις βρισιές, τις χυδαιότητες, τις φασιστικές απειλές και στοχοποιήσεις, αποκάλυψε ότι το εργοστάσιο παραγωγής srf που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Βόλο θα παράγει «εναλλακτικά καύσιμα» όχι μόνο για την ΑΓΕΤ αλλά και για την Χαλυβουργία και τις άλλες βιομηχανίες. Με αυτό τον τρόπο η καύση σκουπιδιών θα γενικευθεί με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της καπιταλιστικής βιομηχανίας σε βάρος της υγείας και της ζωής όλων των κατοίκων της πόλης και της περιοχής. Αυτή η μεγάλη «μπίζνα» που στήνουν Μπέος , Περιφέρεια, κυβέρνηση ΝΔ για να εξυπηρετήσουν το κεφάλαιο και την ακόρεστη δίψα του για κέρδη είναι και ο βασικός λόγος της χυδαίας επίθεσης ενάντια σε όσους αγωνίζονται για να ματαιώσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Με βρισιές, απειλές, ΜΑΤ, Δημοτική Αστυνομία και μπράβους επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο να υποταχτεί και να σταματήσει τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις του, έτσι ώστε να προχωρήσουν ανεμπόδιστα στο καταστροφικό έργο τους και να μετατρέψουν μία ολόκληρη περιοχή σε «θάλαμο αερίων».

Το σύστημα της εκμετάλλευσης , της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης δεν ενδιαφέρεται για την υγεία , την ζωή και την δουλειά των εργαζόμενων και της νεολαίας. Αποκαλύπτεται σε όλη την περίοδο της πανδημίας όπου από την μία παίρνει μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου και δίνει ψίχουλα σε ανέργους και εργαζόμενους ενώ από την άλλη αντί να ενισχύσει τα συστήματα περίθαλψης και πρόληψης μεταφέρει το πρόβλημα στον κόσμο και την «ατομική ευθύνη». Επιχειρεί να ρίξει όλα τα βάρη της κρίσης του καπιταλισμού στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας, βρίσκει την ευκαιρία να κλιμακώσει την επίθεσή του σε όποιο δικαίωμα έχει απομείνει, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και ανεργία. Απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία που αντιστέκονται και αγωνίζονται η απάντηση είναι η αστυνομοκρατία , τα ΜΑΤ , οι επιθέσεις και οι ξυλοδαρμοί, στοχεύοντας στην υποχώρηση και την υποταγή.

Σήμερα και μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο από Δήμο Βόλου, Περιφέρεια, Κυβέρνηση ΝΔ και καπιταλιστικών επιχειρήσεων που απειλούν, με την καύση σκουπιδιών, την υγεία και την ζωή των κατοίκων. Απέναντί τους πρέπει να συγκροτηθεί ένα ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ από σωματεία εργαζόμενων, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητών, συλλόγων γειτονιάς και επιστημόνων, από κινήσεις και οργανώσεις και με μαζικές κινητοποιήσεις να απαιτήσουμε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ – ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ SRF.

Αυτή η αγωνιστική κατεύθυνση είναι ο μοναδικός δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε απέναντι σε όσους απειλούν το δικαίωμά μας στην ζωή και την δουλειά καθώς οι προτάσεις είτε εξωραϊσμού του συστήματος της μόλυνσης είτε περί δημοψηφίσματος το μόνο που μπορούν να φέρουν σαν αποτέλεσμα είναι να καθηλώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου, να σπείρουν την σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό.

  • Η τρομοκρατία και οι απειλές δεν θα περάσουν

  • Τη νίκη την φέρνει ο αγώνας

  • Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην δουλειά και την ζωή

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr