22 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

ΒΟΛΟΣ| Όχι στην μετατροπή του τόπου σε ορμητήριο πολέμου! Έξω οι φονιάδες των λαών!

Μέχρι τα τέλη του Μάρτη του 2021 θα βρίσκονται στο Στεφανοβίκειο ισχυρές αμερικανικές δυνάμεις για συνεκπαίδευση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας που υπέγραψαν το 2019 Πομπέο και Δένδιας.

Στις ασκήσεις συνεκπαίδευσης θα συμμετέχουν πάνω από 400 Αμερικάνοι με 9 Apache και 10 Blackhawk ενώ μαζί τους δεν θα είναι μόνο οι «ελικοπτεράδες» από την 1η Ταξιαρχία αλλά και από τις ειδικές δυνάμεις, τον στρατό ξηράς, τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων!

Το Στεφανοβίκειο, μαζί με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τη Λάρισα είναι νέες βάσεις που μαζί με το «διαμάντι» των Αμερικάνων στη ΝΑ Μεσόγειο, τη Σούδα, μετατρέπουν τη χώρα σε πεδίο βολής των φονιάδων και ταυτόχρονα ενισχύουν την παρουσία και τη δυναμική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

Η κυβέρνηση που για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου αδιαφορεί για την πρόληψη-περίθαλψη του λαού και ταυτόχρονα βρίσκει την ευκαιρία και περνάει μια σειρά από αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, δε διστάζει να μετατρέψει όλη τη χώρα σε αμερικανονατοϊκή βάση για την εξυπηρέτηση των σχεδιασμών των ξένων αφεντικών της.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το βάθεμα της εξάρτησης, η εμπλοκή της χώρας στους αμερικανονατοϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς, το άπλωμα των βάσεων και η μετατροπή της σε ορμητήριο πολέμου δεν σταματά ούτε από την φονική πανδημία!

Αυτήν την περίοδο λοιπόν είναι ζωτικής σημασίας να δυναμώσει  η αντίσταση του λαού μας και απέναντι στις αμερικανονατοϊκές βάσεις, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την μετατροπή του τόπου σε ορμητήριο πολέμου. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον πόλεμο, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή!

  • Έξω βάσεις-ΝΑΤΟ-Αμερικάνοι
  • Έξω απ’την ΕΕ
  • Κάτω η πολιτική της εξάρτησης, του πολέμου και της φτώχειας
  • Αντίσταση και πάλη για το δικαίωμα σε δουλειά-περίθαλψη-ζωή-ελευθερίες

Μαγνησία, 22/12/2020

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org