10 ΜΑΗ 2020

ΒΟΛΟΣ | Όχι στο εργοστάσιο παραγωγής SRF/RDF!

Βόλος, 10/5/2020

Η δημοτική αρχή Μπέου φέρνει τη Δευτέρα 11 Μάη για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής SRF/RDF σαν φθηνό καύσιμο, προκειμένου να προμηθεύει τσιμεντοβιομηχανίες. Μια απόφαση δρομολογημένη εδώ και καιρό, που όμως έβρισκε απέναντί της το λαό και τη νεολαία της πόλης μας που μέσα από τις μαζικότατες κινητοποιήσεις τους αντιστέκονταν και διεκδικούσαν το δικαίωμα στον καθαρό αέρα και τη ζωή. Όπως, δεν έχασαν και την ευκαιρία να δρομολογήσουν και τη διάνοιξη της Καραμπατζάκη, με σύμβαση που υπέγραψε η δημοτική αρχή με την ΛΕΩΝ ΑΤΕ στις 7 Μάη.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η περίοδος που επιλέγουν να σφραγίσουν αυτές τις αποφάσεις. Εν μέσω πανδημίας και με μια σειρά κατασταλτικά μέτρα που δεν στόχο έχουν τη διασφάλιση της υγείας μας, αλλά να περιορίσουν και να εμποδίσουν τους εργαζόμενους και το λαό να κινητοποιηθούν για να διεκδικήσουν τα δίκια τους. Απτό παράδειγμα η χρήση δακρυγόνων και οι προσαγωγές από ΜΑΤ όσων τόλμησαν να βγουν σε πλατείες στην Αθήνα αλλά και τα πρόστιμα σε όσους συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα.

Η δημιουργία αυτού του εργοστασίου δεν θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην πόλη μας. Η κατεστραμμένη βιομηχανία εξαιτίας της βαθιάς δομικής κρίσης του συστήματος και η πολιτική της εκμετάλλευσης και της ανεργίας που προωθούν οι κυβερνήσεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, δεν απαντιέται με τη δημιουργία ενός εργοστασίου που στόχο έχει την ενίσχυση των κερδών των κεφαλαιοκρατών πατώντας πάνω στην υγεία και τις ζωές μας. Απαντιέται με όρους κινήματος. Με όρους αντίστασης και διεκδίκησης για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.

Καμιά εναλλακτική φιλολαϊκή πρόταση δεν μπορεί να υπάρξει προκειμένου να εμποδιστεί η καύση σκουπιδιών και η δημιουργία του εργοστασίου SRF/RDF. Όσοι κάνουν προτάσεις για μια «άλλη διαχείριση» των σκουπιδιών, ξεχνάνε ή «ξεχνάνε» πως αυτό το σύστημα δεν υπολογίζει ούτε την υγεία μας, ούτε τις δουλειές μας, ούτε το φυσικό περιβάλλον μπροστά στα κέρδη του. Η μόνη εναλλακτική λύση λοιπόν, είναι αυτή που δίνεται στο δρόμο του αγώνα. Μέσα από μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Τη μόνη «εναλλακτική λύση» που μέχρι τώρα η εργατική τάξη και ο λαός έχουν καταφέρει κι έχουν κερδίσει δικαιώματα και κατακτήσεις!

Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο Δήμος εφαρμόζουν και προωθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Μια πολιτική που δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει την υγεία μας, αλλά να διασφαλίσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου μέσα από τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς και ζωής και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Η εργατική τάξη και ο λαός του Βόλου, εκτός από την πανδημία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις αρρώστιες και τον καρκίνο από την καύση σκουπιδιών και συνολικά αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Να μην τους περάσει!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr