11 ΜΑΡΤΗ 2019

Βόλος: Όλοι στην συγκέντρωση και πορεία της 16/3 ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τους νέους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση και πορεία της 16/3 ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ καθώς και ενάντια στην δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF στην περιοχή μας. Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην ζωή και την δουλειά που σήμερα έχουν μπει στο στόχαστρο κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, δήμου και περιφέρειας.

Το ζήτημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ αποτελεί για την πόλη του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που απειλεί την υγεία και την ζωή όλων των κατοίκων και των εργαζόμενων μέσα στο εργοστάσιο. Δεν αποτελεί «τοπικό» ζήτημα, αλλά βαθιά πολιτικό–ταξικό, καθώς είναι αποτέλεσμα της ακόρεστης δίψας του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου για αύξηση της κερδοφορίας του σε βάρος της υγείας και της ζωής των κατοίκων. Είναι ακόμη αποτέλεσμα της πλήρους υποταγής κυβερνήσεων–δήμου και περιφέρειας στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ για φτηνή καύσιμη πρώτη ύλη στα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου, αποκαλύπτοντας ότι η ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας φέρνει μαζί της ένταση της εκμετάλλευσης καθώς και καταστροφή του περιβάλλοντος. Η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων στο δικαίωμα στην δουλειά, το μεροκάματο, την κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι–χέρι με την υποβάθμιση και την καταστροφή του αέρα που αναπνέουμε, του νερού που πίνουμε, της ίδιας της ζωής μας.

Ο στόχος πάλης να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και να μην δημιουργηθεί εργοστάσιο παραγωγής SRF για να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα πρέπει να είναι μαζικός και συνεχής, να αγκαλιάζει κι να στηρίζεται στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Την καύση σκουπιδιών θα την σταματήσει με την πάλη του ο λαός του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής.

Όσοι σπέρνουν αυταπάτες ή κάνουν «έξυπνες προτάσεις» διαχείρισης του προβλήματος και λειτουργούν με «ακτιβισμούς» αλλά και σαν «ομάδα πίεσης», υποκαθιστώντας την πάλη και τον μαζικό αγώνα είτε με επαφές με κυβερνητικούς ή αντιπολιτευόμενους είτε με τις δήθεν εναλλακτικές προτάσεις και την προσφυγή στα δικαστήρια, αντικειμενικά αυτό που θα φέρουν είναι αποπροσανατολισμός, υποχώρηση και ήττα.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής πρέπει να πάρουν την υπόθεση του σταματήματος της καύσης των σκουπιδιών και της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής SRF στα δικά τους χέρια, να γίνει πανεργατική–παλλαϊκή υπόθεση και αγώνας. Να μην αφεθεί στα χέρια υποψήφιων «σωτήρων» της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ψαρέψουν σε θολά νερά, σκορπώντας ψεύτικες ελπίδες για «ορθολογικές λύσεις».

  • Όχι στην καύση σκουπιδιών και στο εργοστάσιο παραγωγής SRF
  • Κάτω η αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΑΓΕΤ- ΕΕ- Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Πάλη για το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο