12 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017

Για την πολιτική εκδήλωση στο Ηράκλειο

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 10 Φλεβάρη στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου, η εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε η Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ) με θέματα τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις τις αναγκαιότητες και τα καθήκοντα που μπαίνουν στην αριστερά.

Η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη, παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή του κόσμου θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη και με βάση την κινητοποίηση της οργάνωσης (αφίσες – καλέσματα). Η υποχώρηση του κινήματος, η αδρανοποίηση, η περιθωριοποίηση, η απογοήτευση του κόσμου από τις αντιδραστικές εξελίξεις και την αδυναμία της αριστεράς να συμβάλλει (με τον λόγο της και την πρακτική της) στην δημιουργία διεξόδου για το λαό, άφησε το στίγμα και στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά στην δράση και παρακαταθήκη του συντρόφου Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου που αποτελεί φάρο για όλους εμάς.

Κατόπιν οι δυο εισηγητές ανέλυσαν τα βασικά στοιχεία της άποψης μας. Για τον εξαρτημένο χαρακτήρα των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, τις αντιθέσεις τους και κινήσεις τους στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, τις ωμές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε Κύπρο – Ελλάδα – Τουρκία για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, τους κινδύνους που δημιουργούν για τους λαούς οι εξελίξεις αυτές.

Βασικό στοιχείο των εισηγητών ήταν η ανάγκη συγκρότησης και ανάπτυξης κινήματος τόσο ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό όσο και ενάντια στις ντόπιες υποτελείς αστικές τάξεις των χωρών αυτών καθώς επίσης η πάλη ενάντια στον εθνικισμό και τυχοδιωκτισμό που προβάλλεται από αυτές και τους πολιτικούς τους εκφραστές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Μ-Λ ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ΛΑΕ που με τις τοποθετήσεις τους έδωσαν δυνατότητα να γίνει διάλογος.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr