14 ΙΟΥΛΗ 2020

Για το θάνατο του 27χρονου Βασίλη Μάγγου: Αγώνας για την ανατροπή της δολοφονικής πολιτικής τους!

Έφυγε από τη ζωή ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος το απόγευμα της Δευτέρας 13/7. Ο Βασίλης ήταν κομμάτι του λαϊκού τοπικού κινήματος του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών και, στο «τριήμερο» του οργίου κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής στις 13-15 Ιουνίου στην πόλη του Βόλου, ήταν ένας από τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν βάναυσα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ.

Η προσωπική καταγγελία του συναγωνιστή για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια που υπέστη από τους μηχανισμούς καταστολής όταν βρέθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες του συλλαλητηρίου στην ΑΓΕΤ, αποτελεί μία μαρτυρία για το πού είναι ικανοί να φτάσουν κυβέρνηση-περιφέρεια-δήμος για να προστατεύσουν τα συμφέροντα του σάπιου συστήματός τους. Ο ξυλοδαρμός του νεολαίου αγωνιστή στο Βόλο συνδέεται άμεσα με την κρατική καταστολή ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, και ιδιαίτερα με τα δολοφονικά χτυπήματα των ΜΑΤ- ΔΕΛΤΑ σε διαδηλωτές την Πέμπτη 9/7 στην κινητοποίηση της Αθήνας ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Ο θάνατος του Βασίλη δεν είναι ένα «αιφνίδιο περιστατικό» όπως το ονομάζουν τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία δεν βγάζουν κουβέντα για το ιστορικό του ξυλοδαρμού του συναγωνιστή από τις δυνάμεις καταστολής ένα μήνα πριν. Περιορίζουν άρθρα και ανακοινώσεις στην αναμονή της νεκροψίας από τους γιατρούς, επιλέγοντας ξανά να συγκαλύψουν και να θάψουν την κρατική τρομοκρατία και καταστολή που δέχτηκε ο λαός και η νεολαία του Βόλου όταν διαδήλωνε για το δικαίωμά τους στον καθαρό αέρα και τη ζωή.

Ο ξυλοδαρμός και τα βασανιστήρια του Βασίλη πριν ένα μήνα δεν ήταν αυθαιρεσία κάποιων αστυνομικών. Ο θάνατός του δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι εκφράσεις της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής του παρασιτικού καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Αυτή η πολιτική –της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής, της ισοπέδωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων– μόνο με την ωμή βία μπορεί να επιβληθεί. Μόνο με τη φίμωση, την απαγόρευση και την καταστολή των αγώνων και των αγωνιστών. Και οι φορείς αυτής της δολοφονικής πολιτικής απαιτούν να ζητήσουμε την άδειά τους για να διαδηλώσουμε και να αγωνιστούμε!

Η δική μας απάντηση, η ΜΟΝΗ απάντηση που μπορεί να δοθεί για την ουσιαστική ανατροπή αυτής της κατάστασης που αφήνει νεκρούς και τραυματισμένους αγωνιστές που υπερασπίζονται τα κεκτημένα δικαιώματά τους, είναι οι μαζικοί αγώνες ενάντια στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Επιμένουμε, αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε! Και με τους αγώνες μας τιμάμε κάθε θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

  • Ένοχοι είναι το κράτος, η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής!

  • Κάτω η δολοφονική κυβερνητική πολιτική!

  • Με τους αγώνες μας να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/7 ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τρίτη 14/7/2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr