10 ΙΟΥΝΗ 2020

Για το Μάκη Σέρβο που μας άφησε σήμερα

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του αγωνιστή της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς Μάκη Σέρβου στα 67 του χρόνια, σήμερα το μεσημέρι.

Με το Μάκη είχαμε έρθει αρκετές φορές σε επαφή όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως ενόψει κινηματικών πρωτοβουλιών αλλά και μέσα σε αυτά καθ’ εαυτά τα τεκταινόμενα. Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες τα πολιτικά γεγονότα αλλά και αυτά της αντεργατικής επίθεσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος έτεμναν τους δρόμους μας. Δεν συμφωνούσαμε σε όλα όσα υποστήριζε αλλά τον αντιμετωπίζαμε πάντα με σεβασμό και συναγωνιστική διάθεση. Οι αγωνίες του για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο, για την υπόθεση της εργατικής τάξης και την προοπτική της και ασφαλώς για την κρατική τρομοκρατία και καταστολή συχνά μας έφερναν δίπλα-δίπλα στο πεδίο της κινηματικής απάντησης.

Χαρακτηριστική η κοινή μας συμμετοχή στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ιρακινή Αντίσταση το 2003 ενάντια στην αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ. Αλλά και παλαιότερα σε πρωτοβουλίες κοινής δράσης, τόσο στις περιόδους διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Θα μας μείνει η εικόνα ενός ανιδιοτελούς αγωνιστή που έζησε, πάλεψε και έφυγε με την πεποίθηση ότι οι εργάτες, οι εργαζόμενοι και οι λαοί χαράζουν καθημερινά με τον αγώνα τους το δρόμο για την εθνική και κοινωνική τους απελευθέρωση.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους δικούς του ανθρώπους.

Αθήνα, 9/6/2020 ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr