12 ΑΠΡΙΛΗ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Τα fake news του κ. Κοντοζαμάνη και οι υγειονομικές ανάγκες του λαού

Η ψεύτικη ειδυλλιακή εικόνα που επιχείρησε να παρουσιάσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης αναφορικά με το σύστημα περίθαλψης στη χώρα μας θα μπορούσε να προκαλέσει στο λαό ένα πλατύ μειδίαμα, αν δεν συνέβαινε το τραγικό γεγονός του θανάτου δεκάδων συμπολιτών μας από τον κορωνοιό. Οι υλοποιητές της βάρβαρης πολιτικής του συστήματος, όλοι αυτοί οι σημερινοί και χθεσινοί κυβερνητικοί διαχειριστές που θεοποίησαν την ιδιωτική πρωτοβουλία και νυχθημερόν μας βομβάρδιζαν με τα “καλά” της ρίχνοντας το ανάθεμα στο ξεπερασμένο κρατικό μοντέλο, σήμερα εμφανίζονται ως οι μεγαλύτεροι στυλοβάτες, ενισχυτές κι εκσυγχρονιστές του! Το πως το εννοούν, βέβαια, σύντομα θα φανεί.

Οι ΣΔΙΤ, τα outsourcing και η αλλαγή του νομικού καθεστώτος των νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, λανσάρονταν από τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και στελέχη του συστήματος λίγο καιρό πριν, ως η λύση στα προβλήματα ελλείψεων και “γήρανσης” του ΕΣΥ (η διεύρυνση, δηλαδή, του πεδίου δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας με μεσάζοντα το κράτος). Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυθεντικό τρόπο δήλωνε τις προθέσεις της και ετοιμαζόταν για τη μεγάλη επίθεση στοδικαίωμα του λαού στην ΠΛΗΡΗ και ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη. Σήμερα - μέσα από την εμπειρία και τα εργαλεία αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού, όπως λέει - διακηρύσσει ότι “ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος”.

Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι το επιχείρημα της “τάχιστης και έγκαιρης” δράσης της κυβέρνησης, όταν πρόσφατα, στις 7 Απρίλη, εκατοντάδες υγειονομικοί και άνθρωποι του λαού σ’ όλη τη χώρα βγήκαν στα προαύλια και τις πύλες των νοσοκομείων για να αναδείξουν την πραγματική κατάσταση και τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν εν μέσω πολέμου στο κρατικό σύστημα περίθαλψης και που κυριολεκτικά “θάφτηκαν” από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Η επίσπευση-επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, διαδικασιών και αλλαγών που εξαγγέλλει ο Υφ. Υγείας, μόνο ρίγη θα πρέπει να προκαλεί στο λαό που έχει πράγματι την τραγική εμπειρία να διαπιστώσει ότι, σ’ αυτό το σάπιο σύστημα που ζει, απρόσκοπτη κι αποτελεσματική κάλυψη των υγειονομικών του αναγκών απλά δεν υπάρχει.

ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ! οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, όταν ισχυρίζονται ότι μας κάνουν τη χάρη και ότι μας παρέχει το κράτος χωρίς επιβάρυνση στοιχειώδεις υγειονομικές υπηρεσίες. Αυτές τις υπηρεσίες οι πολίτες τις έχουν χρυσοπληρώσει. Η νοσοκομειακή και η πρωτοβάθμια περίθαλψη παραμένουν διαλυμένες από κάθε άποψη, ακριβώς γιατί τόσο η ΝΔ σήμερα μαζί με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ προχτές, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ χθες, τις θεωρούσαν και τις θεωρούν περιττό βάρος για το καπιταλιστικό σύστημα από το οποίο αυτό πρέπει ν’ απαλλαγεί.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ! Για τις κλίνες ΜΕΘ που αυξήθηκαν ελάχιστα εν μέσω πανδημίας, ας μη μας κουνάει το δάκτυλο η κυβέρνηση, όταν παραμένουν τραγικά λιγότερες απ’ όσες και χωρίς κορωνοιό απαιτούνται και μέρος τους αποτελεί σκάνδαλο μεταφοράς κέρδους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ! Ας ανακοινώσει, τέλος, η κυβέρνηση πόσοι, απ’ όσους ισχυρίζεται ότι προσλήφθηκαν, κατέλαβαν ΜΟΝΙΜΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ θέση και που. Ακόμη και αυτή την κρίσιμη ώρα, παραμένει γαντζωμένη στην πολιτική χτυπήματος της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, στη πολιτική επέκτασης των ελαστικών μορφών απασχόλησης, αφού το σύνολο όσων ελάχιστων πιάνουν δουλειά είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου.

Η μεγάλη ανάγκη για πρωτοβάθμια και νοσοκομειακή περίθαλψη παραμένει ανεκπλήρωτη, μέσα σ’ ένα σύστημα που δεν υπολογίζει στο ελάχιστο την ανθρώπινη ζωή και το μόνο που το απασχολεί είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης και η άμβλυνση του πολιτικού και συστημικού κόστους. Μόνο ο λαός μπορεί τον λαό να σώσει!

12/4/20

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο