16 ΜΑΗ 2014

Διακήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ) για τις δημοτικές εκλογές

Στη βαρβαρότητα της πολιτικής τους,
στη φτώχεια και την εξαθλίωση
να αντιτάξουµε
τη Διεκδίκηση, τον Αγώνα,
την Αντίσταση

Η ελπίδα στην οργάνωση
και την αλληλεγγύη
των εργατικών-λαϊκών δυνάµεων

DHMOTIKES EKLOGES 2014 POSTERΓΕΜΙΣΕ «ΣΩΤΗΡΕΣ» Ο ΤΟΠΟΣ, κάθε είδους και απόχρωσης, που -είτε σαν δήμαρχοι είτε σα περιφερειάρχες- θα µας λύσουν -δήθεν- τα προβλήματα στους δήμους, τις πόλεις και την ύπαιθρο. Στριμώχνονται στα πάνελ της τηλεόρασης οι υποψήφιοι των εκλογών του «Καλλικράτη» για να μας πείσουν ότι θα κάνουν τις ζωές μας καλύτερες με τις προτάσεις και τα σχέδιά τους. Περισσεύουν τα παχιά λόγια και η υποκρισία. Έτοιμοι όλοι «να ριχτούν στη δουλειά» μόλις τους δώσουμε την εντολή μέσω της ψήφου, για να «νοικοκυρέψουν» τη ζωή μας.
Οι υποψήφιοι «τοπικοί άρχοντες» αντιπαραθέτουν την πείρα, την τιμιότητα, το σχέδιο, την κομματική προέλευση ή τον -δήθεν- υπερκομματικό τους χαρακτήρα.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα κρίσιμα εργατικά και λαϊκά προβλήματα; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ!

Σε μία περίοδο που η επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ έχει βυθίσει τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση και έχει μετατρέψει σε ερείπια δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.
• Σε μία περίοδο που οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ σφίγγουν ακόμα περισσότερο τα δεσμά της εξάρτησης -πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά- και κατακλέβουν τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας.
• Σε μία περίοδο που όλοι οι αντιδραστικοί, μαζί με τις μαύρες δυνάμεις του συστήματος, επιβάλλουν την καταστολή των εργατικών-λαϊκών αγώνων, την τρομοκρατία και τις δολοφονίες αγωνιστών και μεταναστών, το δηλητήριο του μίσους για τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων αφεντικών τους.
• Σε μία περίοδο που συστηματικά προωθείται το ξεπούλημα στο μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο όλων των «φιλέτων» και προχωράει η ιδιωτικοποίηση όλων των αγαθών που είναι δικαίωμα του λαού να έχει δωρεάν πρόσβαση. Σε μία περίοδο όπου διαλύονται όλες οι κρατικές και δημοτικές κοινωνικές υποδομές (ό,τι είχε απομείνει) με το πετσόκομμα της χρηματοδότησης και την απόλυση του προσωπικού.
• Σε μία περίοδο που ετοιμάζονται χιλιάδες νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις στον χώρο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το νέο μοντέλο εργασίας που επιβάλλεται είναι των «5μηνιτών», των συμβασιούχων και της «μαθητείας»-σκλαβοπάζαρου.

Σε μία τέτοια περίοδο, έναν δρόμο αξίζει να ανοίξουμε: το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα για τη διεκδίκηση της ζωής μας!

Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια από την πρώτη εφαρμογή του «Καλλικράτη» που πήγε χέρι-χέρι μαζί με τα βάρβαρα μνημόνια, την επιτήρηση της τρόικας και τις περιοδείες του Φούχτελ σε όλη τη χώρα για μεταφορά «τεχνογνωσίας» του γερμανικού ιμπεριαλισμού στην «τοπική αυτοδιοίκηση».
Σε όλο αυτό το διάστημα αποκαλύφθηκε όλος ο αντιδραστικός σχεδιασμός και η μετατροπή της «τοπικής αυτοδιοίκησης» σε μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής του αστικού κρατικού μηχανισμού και της κυβερνητικής εξουσίας. Δήμαρχοι και περιφερειάρχες, υπηρέτες της αντιλαϊκής επίθεσης, κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της κεντρικής εξουσίας, μακριά από τον εργαζόμενο λαό (τον οποίο θυμούνται -για λίγο- όταν καίγεται γιατί δεν έχει πετρέλαιο και ηλεκτρικό μέσα στον χειμώνα και μετά συνεχίζουν τα ίδια).
Διαφημίζουν σήμερα την κοινωνική τους ευαισθησία γιατί έφτιαξαν μερικά κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία και πρόσφεραν «ανακούφιση» και «αλληλεγγύη» στον λαό.

Ο εργαζόμενος λαός δεν είναι επαίτης ελεημοσύνης από «φιλάνθρωπους», δεν θα περιμένει με το χέρι απλωμένο, αλλά θα σφίξει την γροθιά του και θα αγωνιστεί!

Η αντεργατική-αντιλαϊκή επιδρομή δεν σταματάει στη δουλειά, στο μεροκάματο, στη σύνταξη, στις απολύσεις, στην περίθαλψη, στην κοινωνική ασφάλιση, στην εκπαίδευση, στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, αλλά επεκτείνεται και στο νερό, τα σκουπίδια, τις υπηρεσίες, τους ανοικτούς χώρους, τα λιμάνια, το ηλεκτρικό, όπου κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν τον απόλυτο έλεγχο και την πλήρη εκμετάλλευση για τα δικά τους συμφέροντα και την αύξηση της κερδοφορίας τους. Να μην έχει κανένα δικαίωμα και καμία πρόσβαση ο εργαζόμενος λαός στα κοινωνικά αγαθά, αλλά να τα πληρώνει πανάκριβα και όταν δεν έχει να πληρώνει, να τα στερείται.

Ο καπιταλισμός έχει μετατρέψει όλα τα κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα και το πόση πρόσβαση θα έχει σε αυτά ο εργαζόμενος λαός είναι ζήτημα πάλης και διεκδίκησης

Στις «αυτοδιοικητικές» εκλογές οι δυνάμεις της κυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στοχεύουν να μετατρέψουν την ψήφο στους υποψηφίους τους σε στήριξη της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής τους για να κλιμακώσουν ακόμα περισσότερο την επίθεση ε¬νάντια στον εργαζόμενο λαό. Στήριγμα στην προσπάθειά τους και όλοι οι δήθεν ανεξάρτητοι και δήθεν υπερκομματικοί υποψήφιοι, είτε της κεντροδεξιάς είτε της κε¬ντροαριστεράς, μαζί με υποψήφιους των επιχειρηματικών συμφερόντων -ανοιχτών ή καλυμμένων- που θέλουν να αποτελέσουν τους πρόθυμους υπηρέτες του συστήματος της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της εξάρτησης και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Από κοντά και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που θέλουν μέσα από τη λαϊκή ψήφο να ξεπλύνουν τη ναζιστική τους ιδεολογία, την εγκληματική τους δράση ενάντια στο λαό και να αποτελέσουν μία ακόμα εφεδρεία στήριξης του συστήματος για τις βρώμικες δουλειές του.

Να αποκαλύψουμε και να καταγγείλουμε όλο το συρφετό των αντιδραστικών δυνάμεων του συστήματος, τους πραγματικούς εχθρούς του λαού.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τις κάλπες του «Καλλικράτη», σε γκάλοπ για… επόμενη κάλπη έχοντας ταυτόχρονα επιβάλει «σιωπητήριο» κινήματος στα κρίσιμα μέτωπα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων. Απέναντι στην επίθεση του συστήματος το μόνο που «αντιπαραθέτει» είναι η συνεχής προσαρμογή του στις απαιτήσεις κεφαλαίου και ΕΕ. Παρουσιάζεται σαν δύναμη «σωτηρίας» των εργαζόμενων και του λαού, την ίδια ώρα που διαπραγματεύεται το επίπεδο της φτώχειας και της εξαθλίωσής του και των ορίων της «ανθρωπιστικής κρίσης».
Το ΚΚΕ, για άλλη μια φορά, καλεί το λαό να το ψηφίσει «παντού» γιατί μόνο έτσι θα ενισχυθούν δήθεν το κίνημα και οι αγώνες. Ξανά στην «υπηρεσία του κινήματος» οι εκλογικές στοχεύσεις παρά τις καταγγελίες στα λόγια των κοινοβουλευτικών και εκλογικών αυταπατών. Με προτάσεις και σχέδια για τη λειτουργία των καλλικρατικών δήμων και περιφερειών «υπέρ των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων», εντός συστήματος.
Στην «εκλογική μάχη» για δήμους και περιφέρειες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς κανένα απολογισμό για το πόσο προώθησαν την εργατική-λαϊκή δράση και οργάνωση οι έδρες της στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια του «Καλλικράτη».

Η Αριστερά δεν υπάρχει για την εκλογική της επιβεβαίωση και συντήρηση. Δεν έχει στόχο να σκορπάει εκλογικές αυταπάτες και αναμονή «σωτηρίας» από τις κάλπες. Υπάρχει και δρα για να συμβάλλει και να ενισχύει την οργάνωση των εργατικών-λαϊκών αντιστάσεων και διεκδικήσεων, για να ανοίξει ο δρόμος της κοινωνικής απελευθέρωσης και χειραφέτησης.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία, στους χώρους που δουλεύουν, ζουν και σπουδάζουν, να οργανώσουν την αντίσταση και τη διεκδίκησή τους ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης-κεφάλαιου-ιμπεριαλιστών.
Να γίνουν οι γειτονιές, οι πόλεις και η ύπαιθρος όλης της χώρας εστίες αντίστασης και δράσης για δικαιώματα και ελευθερίες.
Για να ανατραπούν όλοι οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί σε βάρος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού.
Για τη δωρεάν πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες στα φτωχά εργατικά-λαϊκά στρώματα.
Για να αναπτυχθεί η αγωνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στα μαχόμενα τμήματα λαού και νεολαίας, ενάντια στην επέλαση της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Με οργάνωση και αγώνες
υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας
και καταχτάμε τα δικαιώματά μας!

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο