20 ΑΠΡΙΛΗ 2019

Διεθνής Συνάντηση: 20 χρόνια από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία | Μήνυμα αλληλεγγύης που απέστειλε η ομάδα «Red Front Collective» της Αυστρίας:

Κάτω ο ιμπεριαλισμός! Στηρίξτε τον αγώνα των καταπιεσμένων λαών και εθνών! Αναπτύξτε το Κομμουνιστικό Κόμμα ως ένα ισχυρό μέσο και την ένωση των καταπιεσμένων υπό μια προλεταριακή ηγεσία!

«…Η ιστορία δείχνει πως οι πόλεμοι είναι μοιρασμένοι σε 2 είδη- δίκαιοι και άδικοι. Όλοι οι πόλεμοι που είναι προοδευτικοί είναι δίκαιοι, και όλοι οι πόλεμοι που εμποδίζουν την πρόοδο είναι άδικοι.» (Μάο Τσε Τουνγκ)

«…Όλοι οι αντιδραστικοί είναι χάρτινες τίγρεις. Στην όψη, οι αντιδραστικοί είναι φοβεροί, αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο ισχυροί. Από μια μακροχρόνια άποψη, δεν είναι οι αντιδραστικοί, αλλά οι λαοί που είναι πανίσχυροι.» (Μάο Τσε Τουνγκ)

Με διεθνιστικούς χαιρετισμούς θέλουμε να χαιρετίσουμε τη σημερινή αντιιμπεριαλιστική συνάντηση στην Ελλάδα, οργανωμένη από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό), που λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο αυξανόμενων καταιγίδων ταξικού αγώνα. Εμείς, Επαναστάτες και Αντιιμπεριαλιστές από την Αυστρία, έχουμε την πεποίθηση πως αυτή η συνάντηση συνεισφέρει στον ενωμένο αγώνα των λαών  ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση, καθώς επίσης και στο ξεκαθάρισμα των επερχόμενων ευθυνών των επαναστατών στην Ευρώπη, κυρίως εκείνων που προέρχονται από καταπιεσμένους λαούς και έθνη. Γι’ αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την ευχαρίστησή μας και την επαναστατική μας αισιοδοξία γι’ αυτή την συνάντηση!

Ακόμη και 20 χρόνια μετά τον ΝΑΤΟ-ικό βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, οι ιμπεριαλιστές, οι οποίοι διαρκώς διαπράττουν σκληρά εγκλήματα εναντίων των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων, δεν μπόρεσαν να σιγάσουν τη φωνή της επανάστασης στα Βαλκάνια. Επίσης δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τις αναρίθμητες εξεγέρσεις της εργατικής τάξης και του λαού. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ήταν να βαθύνουν ακόμα περισσότερο το χάσμα ανάμεσα στους καταπιεσμένους και τους καταπιεστές. Ο Αμερικανικός Ιμπεριαλισμός συνέχισε με τον βομβαρδισμό και τον κατακερματισμό της Γιουγκοσλαβίας το σχέδιο να πιέσει τους λαούς των Βαλκανίων ακόμα περισσότερο, να χτίσει στρατιωτικές βάσεις ως καύσιμο για την κόντρα του με τον Ρωσικό Ιμπεριαλισμό. Με την αποκαλούμενη Ευρω-Ανατολική Επέκταση, οι διάφοροι ιμπεριαλιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποιούν τον κατακερματισμό σήμερα για να βαθύνουν της επιρροή τους στα Βαλκάνια και να συμμετάσχουν στην ιμπεριαλιστική ληστεία. Ως Επαναστάτες από την Αυστρία, θέλουμε να τονίσουμε ειδικά τον αντιδραστικό ρόλο του Αυστριακού Ιμπεριαλισμού από τον βομβαρδισμό, που συνέβη πριν 20 χρόνια, κι έπειτα. Η επιθετική του επιδίωξη να καταπιέσει και να εκμεταλλευτεί περεταίρω τμήματα των Βαλκανίων κυρίως οικονομικά, αλλά και πολιτικά και στρατιωτικά, μπορεί να απαντηθεί μόνο εντείνοντας την αντιιμπεριαλιστική και επαναστατική πάλη υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος. Το να πολεμήσουμε τον Αυστριακό Ιμπεριαλισμό είναι το διεθνιστικό μας καθήκον το οποίο θα φέρουμε εις πέρας με δυνατά βήματα. Εντούτοις, αντιδραστικά σχέδια όπως η Ευρω-Ανατολική Επέκταση, που εφαρμόζεται μέσω της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να καταστραφεί μόνο μέσω μια διεθνιστικής ενοποίησης των επαναστατών. Έτσι, η σημερινή συνάντηση μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά και να συγκεντρώσει τους αντιιμπεριαλιστές και τους επαναστάτες δυνατά σε έναν κοινό στόχο: Να καταστρέψουν την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση! Κάτω ο Ιμπεριαλισμός! Και: Ζήτω ο Προλεταριακός Διεθνισμός! Έχουμε την άποψη πως οι προσεχείς ευρωεκλογές μπορούν να είναι μια σημαντική ευκαιρία να εκφράσουμε τους κοινούς μας στόχους μποϋκοτάροντας τις ευρωεκλογές, με δράσεις οι οποίες κινητοποιούν τις μάζες των εργατών και των καταπιεσμένων στο πνεύμα του Διεθνισμού και ισχυροποιούν την εμπιστοσύνη τους στις δικές τους δυνάμεις.

Το ότι οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί προ 20ετίας ακόμα θεωρούνται μια αντιδραστική επίθεση ενάντια στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των λαών, γεγονός που δεν ξεχάστηκε ποτέ, φάνηκε φέτος και στην Αυστρία όπου εκδηλώσεις, συζητήσεις, διαδηλώσεις και δράσεις έλαβαν χώρα κατά την επέτειο του Βομβαρδισμού. Πολλές δράσεις είχαν έντονη επαναστατική επιρροή, και δεν χειραγωγήθηκαν από την μπουρζουαζία, αλλά πάλεψαν για μια σωστή ηγεσία στους αγώνες των μαζών, πάντα με την ισχυρή πεποίθηση πως «η θεωρία γίνεται υλική δύναμη μόλις συνεγείρει τις μάζες». Γι’ άλλη μια φορά, θέλουμε να εκφράσουμε τους βαθιά διεθνιστικούς και επαναστατικούς χαιρετισμούς μας προς την συνάντηση και με ευχαρίστηση ανυπομονούμε να λάβουμε τα συμπεράσματα, τις συζητήσεις και τα αποτελέσματα της συνάντησης  και να συμμετάσχουμε με όλη μας τη δύναμη και τις δυνατότητες!

Κάτω ο Ιμπεριαλισμός!
Ζήτω ο αγώνας της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων λαών και εθνών!
Να εναντιωθούμε στον αντιδραστικό πόλεμο, προτάσσοντας τον επαναστατικό πόλεμο των λαών!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός και η παγκόσμια προλεταριακή επανάσταση!

Red Front Collective, Αυστρία

Απρίλης 2019

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr