18 ΑΠΡΙΛΗ 2016

Εκδήλωση στον Υμηττό για το ασφαλιστικό

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/4 η προγραμματισμένη εκδήλωση- συζήτηση του ΚΚΕ ( μ- λ ) για το ασφαλιστικό στα Α ΚΑΠΗ Υμηττού. Η εκδήλωση αυτή, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες σύντροφοι και συναγωνιστές από τον Υμηττό και τις γύρω περιοχές, αποτελεί κομμάτι ενός ευρύτερου πλαισίου εκδηλώσεων, συζητήσεων και παρεμβάσεων, κεντρικών αλλά και τοπικών, που γίνονται με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος του ασφαλιστικού.
Εισηγητικά τέθηκε το ζήτημα της ασφάλισης και της περίθαλψης σαν ένα δικαίωμα το οποίο το ιμπεριαλιστικό- καπιταλιστικό σύστημα έχει βάλει στο στόχαστρο εδώ και καιρό λόγω των αρνητικών συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί και όχι σαν ένα αποτέλεσμα της κρίσης. Δόθηκαν κάποια απαραίτητα οικονομικά στοιχεία για το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να κινηθεί στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι αφιερώθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί το εργατικό- λαϊκό κίνημα να βάλει φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης- ιμπεριαλιστών και το ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στο σκοπό αυτό.
Οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν βοήθησαν στο να εξελιχθεί η συζήτηση πάνω σε πολλές και διαφορετικές πτυχές της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ενώ έγινε προσπάθεια σύνδεσης του ασφαλιστικού με το άλλο μεγάλο ζήτημα της περιόδου- το προσφυγικό.
Το πιο αισιόδοξο μήνυμα από την εκδήλωση υπήρξε η διάθεση του δυναμικού που μαζεύτηκε στο να συμμετάσχει ενεργά στους αγώνες που αναμένεται να ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ