22 ΜΑΡΤΗ 2015

Εκδήλωση – συζήτηση στη Λάρισα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ, 7:00 μμ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «METROPOL»2 μήνες μετά την ανάδειξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε κυβέρνηση, τίποτα δεν έχει αλλάξει στον ορίζοντα για τον ελληνικό λαό. Μπορεί η Τρόικα να μετονομάστηκε “θεσμοί”, μπορεί το μνημόνιο να μετονομάστηκε “πρόγραμμα γέφυρα”, αλλά το μαύρο τοπίο το βλέπουμε όλοι καθημερινά. Η πολιτική που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεχίζεται. Μέρα με τη μέρα οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτονται και αναδεικνύεται συνεχώς η ένταση και το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας σε Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Ο ελληνικός λαός από την άλλη, ζορίζεται και αγωνιά μπροστά στους ακόμα πιο δύκολους καιρούς που έρχονται. Τρέχει να προλάβει να σώσει το “εθνικό καθήκον” -όπως το είπαν- με τη δόση του χαρατσιού, και βλέπει το μεροκάματό του να μικραίνει και το μέλλον του αβέβαιο.Οι αυταπάτες που τόσο καιρό καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώσουν. Ο λαός πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να τραβήξει τον δικό του δρόμο. Και αυτός ο δρόμος δεν περνάει μέσα από σωτήρες και προστάτες όπως διατυμπανίζουν τα μέσα του συστήματος καθημερινά. Αυτός ο δρόμος περνάει μέσα από τον δικό του αγώνα. Είναι ο δρόμος που διαβήκαμε από τον Μάη του 2010, ο δρόμος που περνάει από τις πλατείες και τις απεργίες. Ο δρόμος της αντίστασης και της διεκδίκησης των κλεμμένων κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Μόνη διέξοδος, λοιπόν, είναι το μαζικό λαϊκό,εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, που θα ξεδιπλωθεί και θα συγκρουστεί με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.<
Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αναμονή και καμιά εμπιστοσύνη στον κάθε διαχειριστή και στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές που τόσα χρόνια ρημάζουν τον τόπο και το λαό.

Για όλες αυτές τις εξελίξεις, και τα καθήκοντα του κινήματος, και με αφορμή την 8η συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 24-25-26 Απριλίου, σας καλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο “Μetropol”.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org