01 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

Εκδήλωση - συζήτηση στη Σάμο

Η απάντηση στους πολεμικούς κινδύνους βρίσκεται

στην πάλη των λαών!

Με πεδίο πολέμου μοιάζει η Α. Μεσόγειος που γέμισε με αεροπλανοφόρα, φρεγάτες, εκβιασμούς και απειλές ενάντια στους λαούς της. Η πιο μεγάλη φονική μηχανή του κόσμου, αυτή των ΗΠΑ, θέλει να απωθήσει την ιμπεριαλιστική Ρωσία από την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Κινέζοι ιμπεριαλιστές αναζητούν θέση και διεκδικούν ρόλο στο πολεμικό σκηνικό. Ένα σκηνικό που στήνεται με εργαλείο τις ΑΟΖ και τις επιδιωκόμενες εξορύξεις αλλά με φόντο και συνολικό ζητούμενο τη γεωστρατηγική και παγκόσμια κυριαρχία. Ένα σκηνικό στο οποίο εμπλέκονται ως ενεργούμενα των ιμπεριαλιστών, με περίσσεια τυχοδιωκτισμού και αλληλοσυγκρουόμενους «άξονες» και μωροφιλοδοξίες οι αστικές τάξεις των χωρών της περιοχής. Ένα σκηνικό που αποτελεί προέκταση και συνέχεια του τοπίου των πολέμων, της κατοχής, του κομματιάσματος χωρών, στη Μ.Ανατολή , όπου και εκεί  πρωταγωνιστεί η ιμπεριαλιστική αντίθεση ΗΠΑ-Ρωσίας, και η διεκδίκηση μεριδίου από τους άλλους ιμπεριαλιστές. Ένα σκηνικό που βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με όλη την ευρύτερη περιοχή:  Από την μπλοκαρισμένη επέμβαση στην Ουκρανία, τα επίδικα στη Μαύρη Θάλασσα, τις χαίνουσες πληγές των Βαλκανίων ως τα πολύ «θερμά» νερά της Ερυθράς Θάλασσας και του Περσικού Κόλπου.

Μέσα στο στρόβιλο των πολεμικού χαραχτήρα εξελίξεων στην Α. Μεσόγειο φουντώνει και οξύνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός. Με την ελληνική πλευρά να τεντώνει χωρίς όριο την  προθυμία ανταπόκρισης σε κάθε αμερικάνικη επιταγή- μέσα στη χώρα αλλά και στην περιοχή- ώστε να κερδίσει εύνοια και «ανταλλάγματα»! Και με την τούρκικη πλευρά να επιτείνει και να απλώνει σε όλη την περιοχή  το ρόλο του «άτακτου παιδιού» ώστε μέσω αυτού να βρει ανταπόκριση στις δικές της επιθυμίες!

Δεν υπάρχει δίκαιο για τους δύο λαούς σε αυτόν τον ανταγωνισμό! Δεν πρέπει και δεν μπορεί οι λαοί των δύο χωρών να συρθούν πίσω από τους τυχοδιωκτισμούς των αστικών τάξεων, πίσω από τους ιμπεριαλιστές που αξιοποιούν και επιδιαιτητεύουν αυτόν τον ανταγωνισμό για τα δικά τους ευρύτερα και αιματηρά σχέδια και συμφέροντα!

Ο λαός μας πρέπει να αρνηθεί το δηλητήριο του εθνικισμού που είναι η άλλη όψη της υποταγής στους φονιάδες των λαών, η άλλη όψη της μετατροπής της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο και βάση εξόρμησης των ΗΠΑ! Ο λαός μας δεν έχει τίποτε να μοιραστεί ούτε από τις «εθνικές επιτυχίες» ούτε από τα αδιέξοδα της πολιτικής των κυβερνήσεων και των κομμάτων του συστήματος. Δεν είναι δικές του, ούτε οι κραυγές, ούτε οι γκρίνιες, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων που κηρύττουν διαθέσιμη στο σφαγείο που στήνουν οι ιμπεριαλιστές την ίδια τη ζωή του λαού, για να στηρίξουν την εξουσία της αστικής τάξης και τους τυχοδιωκτισμούς της. Ο λαός μας πρέπει να σταθεί απέναντι στον κίνδυνο ενός άδικου πολέμου, κόντρα στο κλίμα της «πολεμικής προετοιμασίας» που αξιοποιείται και για να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση. Πρέπει να σταθεί  συνολικά απέναντι στην εξάρτηση της χώρας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, και στον κίνδυνο ενός ευρύτερου μακελειού που απειλεί τους λαούς της περιοχής.

Ο λαός μας πρέπει να παλέψει για να ανοίξει το δικό του δρόμο! Το δρόμο ανατροπής της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης για να πάρει ο ίδιος τις τύχες της χώρας στα χέρια του! Αυτός είναι ο δρόμος για να σπάσει η απομόνωση του λαού! Για να συγκροτηθεί η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών, και να αποτραπεί ο όλεθρος που απειλεί ολόκληρη την περιοχή! Για να μην είναι η χώρα εξάρτημα των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδιασμών, για να μην είναι η περιοχή σκηνικό και τοπίο πολέμων και καταστροφής! Γι αυτό πρέπει να αγωνιστούμε αποφασιστικά ενάντια στους εμπρηστές των πολέμων και τους υποτακτικούς τους!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Σάββατο 8 Φλεβάρη, 6:00 μ.μ. Ίριδα Καρλόβασι

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο