28 ΓΕΝΑΡΗ 2020

Εκδήλωση-Συζήτηση στον Βόλο για τις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο και τα καθήκοντα του κινήματος

Παροξύνονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την κυριαρχία στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σε αυτό το φόντο, εντείνονται και οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας για να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους για αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή.

Οι κυβερνήσεις και η κάθε λογής αστικές και φασιστικές δυνάμεις, για λογαριασμό των εξαρτημένων αστικών τάξεων των δύο χωρών και των ιμπεριαλιστών αφεντικών τους, χύνουν το εθνικιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο προκειμένου να χειραγωγήσουν τους λαούς. Προσπαθούν να στρέψουν δύο γειτονικούς λαούς τον έναν απέναντι στον άλλο -χρησιμοποιώντας ακόμη και τους ξεριζωμένους του πολέμου, τους πρόσφυγες-, προκειμένου  να τους δέσουν στο άρμα των αντιδραστικών τους πολιτικών και των τυχοδιωκτικών τους στοχεύσεων.

Στο Βόλο, το Στεφανοβίκειο και τη Λάρισα αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, η δημιουργία νέων αμερικανονατοϊκών βάσεων -αλλά και η ενίσχυση της βάσης στη Σούδα- για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της φονικότερης μηχανής, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, φέρνει τους φονιάδες των λαών δίπλα στα σπίτια μας. Εμπλέκουν τη χώρα και το λαό στους φιλοπόλεμους σχεδιασμούς τους και μετατρέπουν τον τόπο μας σε ορμητήριο φονιάδων και ταυτόχρονα σε μαγνήτη ολέθρου.

Η εργατική τάξη και οι λαοί της περιοχής απειλούνται με το ενδεχόμενο ενός πολέμου. Απειλούνται να μετατραπούν σε «κρέας για τα κανόνια» των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων υποτακτικών τους!

Ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζεται αμείωτη η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας. Εντείνουν την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Βάζουν στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Θέλουν να τσακίσουν κάθε δυνατότητα οργάνωσης, αντίστασης και αγώνα του εργαζόμενου λαού και τη νεολαίας απέναντι στην αντεργατική πολιτική τους. Την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής, της περιστολής των δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων, της εξάρτησης.

Ο μόνος παράγοντας, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο του πολέμου, για να μη γίνει καμιά επαναχάραξη συνόρων με το αίμα των λαών και το κομμάτιασμα χωρών, είναι η ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης. Η οικοδόμηση ενός Μετώπου Πάλης των Λαών που θα βάλει φραγμό στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και θα ενισχύει την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών.

Η κομματική οργάνωση Μαγνησίας του ΚΚΕ(μ-λ), καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία του Βόλου, την Τετάρτη 5 Φλεβάρη στις 7μμ στο Θόλο, σε εκδήλωση-συζήτηση για τις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο και τα καθήκοντα του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος απέναντι στον ιμπεριαλισμό και το ντόπιο κεφάλαιο, την εξάρτηση, τους άδικους πολέμους, και τον εθνικισμό.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο