21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Ελληνική Κυβέρνηση: "Στο πλευρό" του Αφγανικού λαού, αρκεί να είναι πίσω από τον φράχτη!

Η ταχύτατη επέκταση των Ταλιμπάν σε όλο το Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, έφερε ξανά στο προσκήνιο το δράμα της προσφυγιάς για χιλιάδες Αφγανούς πολίτες. Οι ιμπεριαλιστές -είτε με την επέλασή τους είτε με την αποχώρησή τους (όταν αυτή δεν είναι αποτέλεσμα της λαϊκής επαναστατικής πάλης)- φέρνουν μόνο δεινά στους λαούς.

«Σε πλήρη ετοιμότητα» να αντιμετωπίσει κάθε «δυνητική ή υπαρκτή απειλή ασφάλειας» δήλωσε η κυβέρνηση δια των υπουργών ΠΡΟΠΟ και Άμυνας που έσπευσαν να επισκεφτούν τον Έβρο. Η σπουδή αυτή σίγουρα αποβλέπει στην αλλαγή της «ατζέντας» και στην (όποια) αποκατάσταση του κυβερνητικού «κύρους» που «κάηκε» μαζί με τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα τις τελευταίες ημέρες. Κυρίως όμως δείχνει για μια ακόμη φορά την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης (και του συστήματος) απέναντι σε ένα ζήτημα (πρόσφυγες ή/και πιθανή «εργαλειοποίηση» τους) που την τρομάζει και αδυνατεί να διαχειριστεί αλλιώς, παρά μόνο με απάνθρωπο έως ανοιχτά εγκληματικό τρόπο, όπως έκανε στις αρχές του 2020. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος που επιφυλάσσει στη χώρα μας το διευθυντήριο της ΕΕ: ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών και συνάμα ένας φραγμός όπου δολοφονούνται ή πνίγονται οι ελπίδες των σύγχρονων κολασμένων.

Αυτή η κυβέρνηση και αυτό το σύστημα, που δε θέλουν ούτε μπορούν να προστατεύσουν τη ζωή, τα σπίτια, τη δουλειά, τα χωράφια των πολιτών τους και το περιβάλλον, μια χαρά μπορούν και θέλουν να δράσουν κατασταλτικά και δολοφονικά απέναντι στους λαϊκούς ανθρώπους, είτε είναι ντόπιοι είτε είναι «ξένοι».

Υποκριτικά διακηρύσσουν οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστών και πρώτοι αυτοί της ΕΕ -που για άλλη μια φορά «αδειάστηκαν» από τους υπερατλαντικούς συμμάχους τους- ότι θα σταθούν στο πλάι των Αφγανών προσφύγων και κυρίως των γυναικών. Και την ίδια στιγμή ενεργοποιούν όλους τους μηχανισμούς της αντιμεταναστευτικής πολιτικής τους. Τα προηγούμενα προσφυγικά κύματα έδειξαν ότι μπορούν να λειτουργήσουν ή να χρησιμοποιηθούν ως παράγοντας περαιτέρω επιδείνωσης της ήδη διαταραγμένης συνοχής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αναζητούν λοιπόν νέες (κοντά στις παλιές) χώρες ανάσχεσης, νέες φυλακές ψυχών, αλλά και νέα εργαλεία (μέσω των προσφύγων) γεωπολιτικής επιρροής.

Στην ίδια ρότα και οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, και ο ΟΗΕ αλλά και το ΝΑΤΟ. Όλοι προσφέρονται να «προστατεύσουν» και να στήσουν «μηχανισμούς ανθρωπιστικής βοήθειας», αλλά και να κρατήσουν μακριά από τα σύνορά τους τούς κυνηγημένους, στην ουσία τα θύματα της δικιάς τους επιθετικότητας, του δικού τους ανταγωνισμού. Ένα γεωπολιτικό «παιχνίδι» με άλλα μέσα, δίπλα στις πολεμικές τους επεμβάσεις, και πάντα με τα ίδια θύματα: τους λαούς…

Η εργατική τάξη, ο λαός μας και η νεολαία πρέπει να σταθούν απέναντι σε όλους αυτούς τους μακελάρηδες των λαών, και απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος. Πολιτική εξάρτησης, υποτέλειας και τυχοδιωκτισμού, πολιτική φτώχειας, πείνας και καταστροφής, πολιτική μίσους και απανθρωπιάς. Πρέπει να ανοίξουν το δρόμο της αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής πάλης, του κοινού αγώνα και της αλληλεγγύης των λαών.

21 Αυγούστου 2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr