15 ΜΑΡΤΗ 2021

Ελπιδοφόρες διαδηλώσεις λαού και νεολαίας σε γειτονιές και πόλεις! Οργάνωση – Αντίσταση – Διεκδίκηση ο δρόμος του λαού!

Σε δεκάδες πόλεις της χώρας και σε γειτονιές, χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν μαζικά, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μάρτη, ενάντια στην αστυνομική βία και την κρατική τρομοκρατία, με αφορμή τα γεγονότα στην Ν. Σμύρνη. Είναι φανερό πως τα τελευταία αυτά γεγονότα έχουν πυροδοτήσει ευρύτερες αντιδράσεις και ενεργοποίησαν δημοκρατικά αντανακλαστικά στο λαό και στη νεολαία που βιώνουν από πρώτο χέρι την επίθεση. Η διαχείριση της πανδημίας απ’ το σύστημα ξεκινάει και τελειώνει με την καταστολή και με τους περιορισμούς. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση και οι κολαούζοι της κουνούν το δάκτυλο στο λαό για την «ατομική του ευθύνη», ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα για να προφυλάξουν το λαό απ΄ την πανδημία, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις χαμένες ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα, όποιος αντιστέκεται, έρχεται αντιμέτωπος με το ξύλο απ’ τα ΜΑΤ, με τους ελέγχους και τα πρόστιμα.

Κοινά χαρακτηριστικά των διαδηλώσεων ήταν η ζωντάνια τους και ο παλμός τους, αποτέλεσμα της μεγάλης συμμετοχής της νεολαίας κάθε περιοχής. Μιας νεολαίας με έντονα τα χαρακτηριστικά της οργής, αλλά και της πολιτικής ανομοιογένειας, μιας νεολαίας που απέχει μεν απ΄ την οργανωμένη δράση αλλά διψά να ενημερωθεί και να συμμετέχει. Εντυπωσιακό και ενθαρρυντικό φαινόμενο ήταν επίσης και η στάση του κόσμου, που ενώ δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις ενθάρρυνε με το χειροκρότημα του τους διαδηλωτές. Από την άλλη, ήταν χαρακτηριστική η προσπάθεια από πολλές πλευρές ώστε η λαϊκή και νεολαιίστικη οργή να στραφεί σε στόχους του τύπου «να παραιτηθεί ο Χρυσοχοίδης» ή ακόμα και στο «να φύγει αυτή η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ της» (λες κι αυτά ήταν … «δημοκρατικότερα» πριν!) εξυπηρετώντας τη συστημική, τάχα αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου βέβαια η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι πολύ προσεκτική. Αλλά και η στάση του ΚΚΕ που είτε ήταν απών απ΄ τις κινητοποιήσεις που έγιναν, είτε σε κάποιες περιπτώσεις έβγαζε καλέσματα συγκεντρώσεων για διαφορετική ώρα.

Χαιρετίζουμε για μια ακόμη φορά τις χιλιάδες λαού και νεολαίας που βγήκαν στους δρόμους! Πρέπει να συνεχίσουν να παλεύουν και να διεκδικούν για τη ζωή τους παντού! Βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα μιας διαδικασίας  «χωνέματος» απ΄ το λαό, του βάθους της επίθεσης που βιώνουμε. Κι όπου η απάντηση σ’ αυτή δε μπορεί να βρεθεί αλλού εκτός απ’ την είσοδο του ίδιου του λαού στο προσκήνιο. Μια πορεία που δεν είναι εύκολη, ούτε ευθύγραμμη. Η Οργάνωσή μας σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα βγάζουν μπροστά το λαό, τους αγώνες του, τις αντιστάσεις και τις ανάγκες του!

Να δυναμώσουν οι αγώνες για ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

14/3/2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr