ΕΠΙΚΑΙΡΑ
ΑΘΗΝΑ| Συγκέντρωση την Τρίτη 20/10/20 στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Η πολλαπλά προκλητική σημερινή πρόταση της εισαγγελέα Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής για αναστολή εκτέλεσης των ποινών που επιβλήθηκαν τελικά στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες χρειάζεται ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από πλευράς του λαϊκού κινήματος.
Άμεση απελευθέρωση του δεκατετράχρονου μαθητή Γυμνασίου και γραμματέα 15μελούς, Βαγγέλη Γρηγορίου! Κάτω τα χέρια απ’ τους μαθητές και τους αγώνες τους!
Το εκμεταλλευτικό σύστημα δείχνει το σκληρό του πρόσωπο. Την ώρα που σε επίπεδο ποινών ρίχνει στα μαλακά τα μέλη της φασιστικής «Χρυσής Αυγής», εξαντλεί την αυστηρότητα του σε έναν έφηβο. Η φασιστικοποίηση του συστήματος βαθαίνει και δεν μπορεί να κρυφτεί. Θα τη νικήσουν οι λαϊκοί αγώνες! Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη σύλληψη και την κράτηση του Βαγγέλη Γρηγορίου. Να αφεθεί ελεύθερος χωρίς καμιά κατηγορία!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Όχι στην καύση σκουπιδιών και RDF/SRF στο ΤΙΤΑΝ! Κυβέρνηση - ΕΕ, χαρίζουν κέρδη στο κεφάλαιο και θάνατο στο λαό! (Συγκέντρωση 17/10)
Το σύνθημα «Όχι στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ -  Όχι στην κατασκευή ΜΕΑ για παραγωγή RDF και SRF», «Όχι στην κατασκευή της νέας μονάδας της ELPEDISON» είναι αυτό που μπορεί σε αυτές τις συνθήκες να εκφράσει τον δίκαιο αγώνα για το δικαίωμα στον καθαρό αέρα και στη ζωή των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Ο λαός της Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν έχει να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τους δήμους, από επίδοξους σωτήρες και διαβουλεύσεις.
Τι να κάνουμε; Να μη συνηθίσουμε στο θάνατο! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ
Θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να πάρει ο λαός μας κυριολεκτικά τη ζωή του στα χέρια του! Να παλέψει για να έχει δουλειά και εισόδημα που να καλύπτουν το κόστος της ζωής. Ν’ αγωνιστεί για δωρεάν μέτρα και μέσα προστασίας παντού και για όλους. Να υπερασπιστεί το αναφαίρετο δικαίωμά του ν’ αγωνίζεται, ν’ αντιστέκεται και να διεκδικεί όλα όσα δικαιούται και του ανήκουν. Να βαδίσει, εν τέλει, έναν δικό του ανεξάρτητο από το σύστημα δρόμο. Να κερδίσει έναν ολόκληρο κόσμο!
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΟΡΑΤΟΙ...
Ο μόνος δρόμος που μπορούμε να βαδίσουμε, είναι εκείνος της αντίστασης και της διεκδίκησης στα σχολεία, στις σχολές και στους χώρους δουλειάς μας. Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, τις συλλογικότητες και τα σχήματά μας, τους μικρούς και μεγάλους αγώνες μας, είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά τους σχέδια με όπλο τις διαδηλώσεις, τις απεργίες κι όποιες άλλες μορφές αγώνα κρίνουμε.
ΧΑΝΙΑ| Εκδήλωση - συζήτηση με συμμετοχή εκπροσώπου του TKP/ML: «Η υπόθεση της Ειρήνης ζήτημα πάλης των λαών» (9/10)
Επί μήνες οι πολεμικοί κίνδυνοι στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ήταν στο κόκκινο, σαν αποτέλεσμα του αντιδραστικού ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας που συνεχίζει να εξελίσσεται, στο πλαίσιο των αναδιατάξεων στην ευρύτερη περιοχή που προκαλεί ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών.
ΑΘΗΝΑ| Η καταδικαστική απόφαση συνδυάστηκε με την κρατική καταστολή. Ποια “δημοκρατία” νίκησε; Η φασιστικοποίηση παραμένει και εντείνεται!
Πάνω από 25 χιλιάδες συγκεντρωμένοι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τα γύρω στενά - που θύμιζαν συγκέντρωση Πολυτεχνείου - ξέσπασαν σε επευφημίες με την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Να καταδικάσουμε το “νέο” άδικο και αντιδραστικό πόλεμο στο Καύκασο - Να καταγγείλουμε τους ιμπεριαλιστές και τα αστικοφεουδαρχικά πιόνια τους στη περιοχή
Οι λαοί της Αρμενίας και του Αζερμπαιτζάν, οι κάτοικοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κινδυνεύουν να γίνουν γι’ ακόμη μια φορά τα θύματα μιας σύγκρουσης ενάντια στα συμφέροντά τους που διευθύνεται από τους ιμπεριαλιστές και διεξάγεται από αντιδραστικές άρχουσες τάξεις και τα κράτη τους. Πρέπει να σταθούν ενάντια στον πόλεμο, να παλέψουν για να σταματήσει.
ΑΘΗΝΑ| Κάλεσμα σε αντιφασιστική κινητοποίηση (7/10/20, 9:30 μετρό Αμπελόκηποι, 10:00 Εφετείο)
Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να δώσουμε την δική μας απάντηση. Συνειδητοποιώντας αρχικά ότι το τσάκισμα του φασισμού έρχεται μόνο μέσα από μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Με μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις ενάντια στην προσπάθεια του κράτους να τις απαγορεύσει. Με συνελεύσεις και απεργίες ενάντια στην αντεργατική επίθεση και στην επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα.
Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων ενάντια στην καταστολή των διαδηλώσεων
Η κρατική καταστολή δεν θα σταματήσει τους αγώνες του λαοί μας, τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο λαός θα απαντήσει αποφασιστικά στην κυβερνητική και την κρατική καταστολή με μαζικούς αγώνες και με τη δράση των οργανώσεων της επαναστατικής αριστεράς.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο