ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Υπάρχει έξοδος για τους λαούς από τον κίνδυνο ελληνοτουρκικού πολέμου;
Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός βρίσκεται ξανά στην κόψη του ξυραφιού, ενώ μόλις λίγες εβδομάδες πριν υποτίθεται πως όδευε σε διάλογο και αναζήτηση «ειρηνικής λύσης». Θα μπορούσε να ονομαστεί και ως «το παράδοξο των ελληνοτουρκικών σχέσεων». Γιατί από τη μια καμιά πλευρά από τις άμεσα εμπλεκόμενες (αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας) και τους επικυρίαρχους στις δύο χώρες και στην περιοχή ιμπεριαλιστές «δεν θέλει» πόλεμο. Αλλά από την άλλη κάθε κίνηση, κάθε επιλογή όλων αυτών των δυνάμεων σπρώχνει ξανά και ξανά στην κατεύθυνση της έντασης, στο μεγάλωμα των αδιεξόδων, στην κλιμάκωση των κινδύνων για θερμό επεισόδιο.
Καμία ανοχή στην καταστροφική πολιτική τους! Άμεση και πλήρης αποζημίωση του λαού της Κεντρικής Εύβοιας!
Με τραγικό τρόπο βίωσαν για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι της Εύβοιας την αδιαφορία της κυβερνητικής πολιτικής για τις ζωές του λαού και των εργαζομένων. Μετά από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές ήρθαν οι φετινές τρομακτικές πλημμύρες. Οχτώ συνάνθρωποί μας νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες, σπίτια, χωράφια και επιχειρήσεις, και μια περιοχή περιβαλλοντικά καταλαβωμένη, είναι ο τραγικός απολογισμός.
Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Πανηγυρίζουν τον τυχοδιωκτισμό ενώ μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για τους λαούς!
Κανένα δίκαιο και συμφέρον για το λαό μας δεν υπάρχει στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών και στην πολιτική της αστικής τάξης. Η πάλη ενάντια στην εξάρτηση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, η φιλία, η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη με το λαό της Τουρκίας και με όλους τους λαούς της περιοχής είναι ο δρόμος που χρειάζεται να βαδίσει η λαϊκή πάλη.
ΑΣΤΙΚΗ ΕΝΔΟΙΑ “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΙ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ”
1 νομπελίστας καθηγητής οικονομικών, 3 διακεκριμένοι καθηγητές, 12 σημαντικοί καθηγητές και 39 παράγοντες της αγοράς για να καταλήξουν στην αβάσταχτη μονοτονία διαπιστώσεων και “λύσεων”, οι κατευθύνσεις των οποίων επαναλαμβάνονται με απίστευτη συχνότητα τα τελευταία 30 χρόνια και εκπορεύονται βασικά από αμερικανικά think tanks και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
Η ανάγκη του λαού για ειρήνη και ζωή με δικαιώματα δεν συμβαδίζει με τους τυχοδιωκτισμούς και την υποτέλεια της αστικής «μας» τάξης
Το συμφέρον των λαών βρίσκεται στην πάλη για την ειρήνη και στην καταδίκη κάθε προκλητικής ενέργειας που φέρνει πιο κοντά τον πόλεμο. Βρίσκεται στην πάλη ενάντια στον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, για τη ανάπτυξη της δικιάς τους φιλίας και αλληλεγγύης. Βρίσκεται στη συγκρότηση του κοινού τους μετώπου ενάντια τον πόλεμο, τους ιμπεριαλιστές που αποτελούν την πηγή του, και τις εξαρτημένες αστικές τάξεις που τον τροφοδοτούν με τους ανταγωνισμούς τους.
Αλληλεγγύη στους αγωνιστές του Grup Yorum - Η αντίσταση στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό είναι δίκαιη
Οι κομμουνιστικές και επαναστατικές ιδέες, η γνήσια λαϊκή τέχνη δε φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται! Δυναμώνουν μέσα από την καθημερινή πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης, των πολέμων!
Ανακοίνωση του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ): Μήνυμα αποφασιστικότητας και επιμονής ενάντια στην πολιτική που θάβει ζωές κι δικαιώματα
Μαζική, αγωνιστική απάντηση έδωσαν σήμερα το απόγευμα χιλιάδες διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις της χώρας, νεολαίοι και εργαζόμενοι, στην πολιτική της καταστολής, της τρομοκρατίας και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες και απαιτητικές. Η κυβέρνηση ψήφισε το νόμο για να τον εφαρμόσει και αυτό σκοπεύει να κάνει. Είναι στο χέρι του λαού και των εργαζομένων να το αποτρέψουν. Είναι στο χέρι τους να τον ανατρέψουν.
ΒΟΛΟΣ | Ματαίωση της συγκέντρωσης
Η οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους γονείς, τα αδέλφια και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους. Βασίλη δεν θα σε ξεχάσουμε, θα ζεις στους αγώνες μας για έναν καλύτερο κόσμο.
ΑΘΗΝΑ | Διαδήλωση Πέμπτη 16/7 στα Προπύλαια (Κοραή) στις 19:00 να σπάσουμε στον δρόμο την κρατική τρομοκρατία και την απαγόρευση των διαδηλώσεων
Για εμάς μόνο ένα ενωτικό, μαχητικό και οργανωμένο μαζικό κίνημα μπορεί να επιβάλει στην πράξη το δικαίωμα στη διαδήλωση και άλλες δημοκρατικές κατακτήσεις. Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με σοβαρότητα και οργάνωση και με ενωτική κοινή δράση για τη διασφάλιση της περιφρούρησης των κινητοποιήσεών μας από τα τυφλά και οργανωμένα χτυπήματα της αστυνομίας με παράλληλη διάκριση από πρακτικές που γίνονται έξω από τις διεργασίες του μαζικού κινήματος και δεν συμβάλουν στην ανάπτυξή του. Μπροστά σε όσα βλέπουν ότι θα έρθουν, θέλουν να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε κοινωνική αντίσταση. Δεν θα τους περάσει, αυτός ο νόμος που προσβάλει κάθε δημοκρατικό πολίτη πρέπει να ανατραπεί.
Για το θάνατο του 27χρονου Βασίλη Μάγγου: Αγώνας για την ανατροπή της δολοφονικής πολιτικής τους!
Έφυγε από τη ζωή ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος το απόγευμα της Δευτέρας 13/7. Ο Βασίλης ήταν κομμάτι του λαϊκού τοπικού κινήματος του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών και, στο «τριήμερο» του οργίου κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής στις 13-15 Ιουνίου στην πόλη του Βόλου, ήταν ένας από τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν βάναυσα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ.
Η Αγία Σοφία στη δίνη του αντιδραστικού ιμπεριαλιστικού και αστικού ανταγωνισμού
Η απόφαση του Ρ.Τ. Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί (με παράλληλη λειτουργία της σαν μουσείο κατά τα πρότυπα της Παναγίας των Παρισίων), σίγουρα είναι μια αντιδραστική ενέργεια που υποβαθμίζει και θέτει σε κίνδυνο ένα πολύ σημαντικό από ιστορικής και πολιτιστικής πλευράς μνημείο. Μια ενέργεια που έχει καταγγελθεί και στο εσωτερικό της Τουρκίας από αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο