ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Αλληλεγγύη στον Pablo Hasel και στον αγωνιζόμενο λαό της Ισπανίας - Οι επαναστατικές ιδέες και στίχοι, δεν ποινικοποιούνται, δεν φιμώνονται
Για ακόμη μια φορά ο Καταλανός ράπερ Pablo Hasel βρίσκεται στο στόχαστρο του ισπανικού κράτους και των δικαστηρίων. Αυτή την φορά την Τρίτη 16/2 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο την Γέιδα, όπου βρισκόταν μαζί με αλληλέγγυους, και τον συνέλαβαν.
Κανένας απεργός πείνας νεκρός! Ο Δ. Κουφοντίνας έχει δίκαια αιτήματα και δικαίωμα στη ζωή.
Κυβέρνηση και ΗΠΑ σπρώχνουν στον θάνατο τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος αποφάσισε, εκτός από απεργία πείνας, να προχωρήσει και σε απεργία δίψας. Να μην επιτρέψουμε την εξόντωσή του!
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους φοιτητές!
Η κυβέρνηση  σήμερα το πρωί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επέλεξε να εφαρμόσει για πρώτη φορά τον μαύρο νόμο της Κεραμέως -Χρυσοχοίδη. Τα γεγονότα και οι εικόνες από την πρώτη εφαρμογή του είναι αποκαλυπτικές !
ΠΑΤΡΑ| Ανακοίνωση οργανώσεων για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα - Συγκέντρωση 22/2, 12:00, Πλ. Γεωργίου
Μετά από 40 μέρες απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε στην εντατική. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Η εγκληματική κυβέρνηση τού το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.
Κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα Οργανώσεων: Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα (Συγκέντρωση 20/2, 12:00, Σύνταγμα)
Μετά από 40 μέρες απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε στην εντατική. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Η εγκληματική κυβέρνηση τού το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ| Η αστυνομοκρατία συνεχίζεται
Μια καταγγελία ήρθε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες μέρες στο Ηράκλειο από τρεις κοπέλες που όπως αναφέρουν οδηγήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο από την αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.Α.Σ . Αφού λοιπόν τους έκαναν σχετικό έλεγχο στο κέντρο τους μετέφεραν στην ΓΑΔΗ (5 άτομα σε ένα αμάξι) για περαιτέρω έλεγχο(έως και πλήρη σωματικό για ναρκωτικά) όπου και κρατήθηκαν για δύο ώρες.
Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίντας μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Διανύει την 42η ημέρα απεργίας πείνας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Η κυβέρνηση παραμένει άκαμπτη και τον αφήνει να σβήσει.
Με το πρώτο χιόνι διαλύεται η χώρα - Η κυβέρνηση, η αστική τάξη και το “επιτελικό” της κράτος υπόλογοι και υπεύθυνοι!
Το αναμενόμενο κύμα κακοκαιρίας και χιονιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει τα αποτελέσματα που όλοι γνώριζαν ότι θα είχε. Αποκλεισμούς πόλεων, χωριών και οικισμών, κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και ύδρευση σε εκτεταμένες περιοχές ακόμη και ολόκληρα νησιά. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, ούτε θα είναι και η τελευταία.
Άμεση μεταφορά των προσφύγων απ’ το κολαστήριο του Καρά Τεπέ! Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και προφύλαξη απ’ το χιονιά για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες!
Οι εικόνες που φτάνουν απ’ το ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, αυτές τις μέρες που η κακοκαιρία χτυπάει με σφοδρότητα όλη τη χώρα, είναι «μαχαιριά στην ψυχή» του κάθε δημοκράτη, του κάθε ανθρώπου που σέβεται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
ΑΘΗΝΑ| Κάλεσμα στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη (11/2)
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/2, ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ//Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί όλο το λαό να βρεθεί στο δρόμο του αγώνα στο πλευρό μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη για την εκπαίδευση.
Απόφαση του Π.Γ. του ΚΚΕ(μ-λ): Κάτω η εγκληματική πολιτική κυβέρνησης-συστήματος! Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης και των απαγορεύσεων!
Διογκώνεται η συσσωρευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια, η οργή και η αγανάκτηση από τα νέα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, για άλλη μια φορά, με προκλητικό και κυνικό ύφος, προλογίζοντας το νέο εικοσαήμερο γενικό απαγορευτικό, δήλωσε –πάνω στα πτώματα των χιλιάδων νεκρών απ’ την πανδημία και μέσα στο θρήνο των οικογενειών τους– ότι τα «έχει κάνει όλα καλά»!!!
Ο θάνατος στη δυτική Αττική δεν είναι μονόδρομος!
Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε ανάγκη του λαού μας, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να αντιπαλέψουμε τον μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν!
Μια απάντηση προς το Μ-Λ ΚΚΕ
Το όργιο της κρατικής καταστολής, των συλλήψεων, των προσαγωγών και των προστίμων ενάντια σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία λαού και νεολαίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική της, θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και κλίμα υποταγής.
Όχι στη φυσική εξόντωση του Δημήτρη Κουφοντίνα - Να ικανοποιηθεί το αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού
Συμπληρώνονται 31 ημέρες απεργίας πείνας του Δημ. Κουφοντίνα (απ΄ τις 8/1), και η ζωή του βρίσκεται πλέον σε σοβαρό κίνδυνο. Με την απεργία πείνας που πραγματοποιεί ζητά τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού αντιδρώντας στη μεταγωγή του στις φυλακές του Δομοκού, που αποφάσισε η κυβέρνηση μεταφέροντας τον απ΄ τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου όπου εξέτιε την ποινή του.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr