Εργαζόμενοι
Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι υπόθεση αγώνα όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία
Σε κάποια νοσοκομεία, η συμμετοχή (κυρίως συμβασιούχων) ήταν ενθαρρυντική, όμως αυτό δεν φτάνει. Το ζητούμενο είναι όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνο ο κοινός, μαζικός κι ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζόμενων.
Θεσμοθέτηση ειδικευόμενων νοσηλευτών - Επιστημονική αναβάθμιση ή κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων;
Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η επίθεση στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, με επίκεντρο τους νοσηλευτές το τελευταίο διάστημα. Τις προηγούμενες εβδομάδες τέθηκε από το υπουργείο Υγείας το ζήτημα του διαχωρισμού των νοσηλευτών σε δύο κλάδους. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και οι ρεφορμιστικές δυνάμεις στα νοσοκομεία αντιπρότειναν τον ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο.
«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» κυβέρνησης-κεφαλαίου για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων
Την Παρασκευή 29/5 κατατέθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το οποίο επιδοτεί την ημιαπασχόληση και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «SURE».
Πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στη νέα αντεργατική «κανονικότητα»
Η επιστροφή στη νέα αντεργατική «κανονικότητα» φέρνει πολλαπλές προκλήσεις για τους εργαζόμενους και απαιτεί συλλογική απάντηση. Ο κυνικός τρόπος με τον οποίο απάντα ο υπ. Εσωτερικών στο αν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών είναι ενδεικτικός των διαθέσεων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.
Ανακοίνωση Τύπου για την επανεκκίνηση του τουρισμού
Μεγάλη είναι η αγωνία της αστικής τάξης της χώρας μας για την λεγόμενη επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνδυασμό με τις μεταφορές και τον επισιτισμό. Πρόκειται για τομείς της οικονομίας που “παράγουν” κοντά στο το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας.
Με νέα ΠΝΠ για την «επιστροφή στην κανονικότητα» θεσμοθετούν το νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα λαού και εργαζομένων
Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 1/5/2020, η κυβέρνηση παρουσιάζει το σχέδιό της για την «επιστροφή στην κανονικότητα». Μοναδικό κίνητρο και κριτήριο για αυτή την επιστροφή δεν είναι παρά η λειτουργία της αγοράς πάση θυσία.
Η νέα αντεργατική καταιγίδα ήδη ξεκίνησε! Απαιτείται μαζική «επιστροφή» στο δρόμο του αγώνα!
Η «επόμενη μέρα» της λεγόμενης «σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα» του συστήματος της εκμετάλλευσης - κι ενώ ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει - ξεκίνησε με έναν καταιγισμό αντεργατικών και αντιλαϊκών ρυθμίσεων, που προβλέπει η νέα Π.Ν.Π. της κυβέρνησης, της 1/5. Πρόκειται για μια ΠΝΠ συνέχεια των προηγούμενων αλλά και προάγγελος της σφοδρής επίθεσης που βρίσκεται μπροστά στο λαό και στους εργάτες.
Οι εργαζόμενοι στη βαριά βιομηχανία έχουν δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή
Άμεσα και έμμεσα, στον τουρισμό σ’ όλη τη χώρα, με όρους σεζόν κυρίως, απασχολούνταν το 2019 πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος. Η μεγάλη τους πλειοψηφία φέτος ή δε θα δουλέψει καθόλου ή θα δουλέψει με άθλιους όρους part time και εξτρατζήδες, για λίγες μέρες ή εβδομάδες, όταν ακριβώς και για όσο χρειαστούν.
Μια ανάπτυξη που ποτέ δεν ήρθε και μια κρίση που φουντώνει
Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την ύφεση που περιμένει την ελληνική οικονομία. Αισιόδοξα, μετριοπαθή και απαισιόδοξα, παρά τις τεράστιες διακυμάνσεις τόσο μεταξύ τους όσο και στις διαφορετικές χρονικές στιγμές που εκπονούνται, όλα προεξοφλούν δραματική μείωση του ΑΕΠ.
Η πανδημία στρώνει το δρόμο για το νέο δημόσιο
Από τους άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους, προ πανδημίας, περάσαμε στους άξιους χειροκροτημάτων, καθημερινούς ήρωες των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και στο πρόσφατο διάγγελμα (στις 13-4-2020) στο όραμα για το νέο εθνικό σύστημα υγείας που χτίζεται, το ψηφιοποιημένο σχολείο και τη νέα μορφή του δημοσίου τομέα που οικοδομείται.
Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση των τραπεζών
Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μεγαλοστελεχών τω τραπεζικών ομίλων την περασμένη Τρίτη, προκειμένου να συζητήσουν για το πώς οι τράπεζες θ’ αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες του κορονοïού στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και πώς θα προσαρμόσουν τη λειτουργία τους στις νέες συνθήκες.
Κλαψουρίζουν σήμερα αυτοί που έκαναν τη λιτότητα καθεστώς για το σύστημα περίθαλψης
Μια σωστή τοποθέτηση από πλευράς των δυνάμεων του κινήματος οφείλει, βάζοντας οπωσδήποτε σε πρώτο πλάνο την πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης της Ν.Δ., να έχει ταυτόχρονα ανοικτό το μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη δική του κυβερνητική θητεία.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο