Εργαζόμενοι
Οι αγώνες μας μπορούν να κερδίσουν!
Μόνο εμείς, ο λαός κι οι εργαζόμενοι, μπορούμε να μπούμε φραγμός σε αυτή την αδίστακτη και δολοφονική πολιτική. Καμία υποχώρηση! Έχουμε δύο  επιλογές. Ή θα αγωνιστούμε και με κάθε τρόπο θα κοντράρουμε την πολιτική τους, που σπέρνει το θάνατο, ή θα μείνουμε σπίτι, μόνοι, φοβισμένοι και λουφαγμένοι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα απ’ αυτόν του συλλογικού οργανωμένου αγώνα.
Προ των πυλών το νέο αντεργατικό τερατούργημα: Προς ένα εφιαλτικό τοπίο για τα εργατικά δικαιώματα. Μαζικός απεργιακός αγώνας, η απάντησή μας!
Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα φέρει ένα νέο τοπίο, εντελώς εχθρικό για τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους. Πόσο μάλλον που θα συνδυαστεί με το γενικότερο κλίμα φασιστικοποίησης, καταστολής και απαγορεύσεων.
Πρωτοβουλίες της Ταξικής Πορείας μπροστά στη νέα αντεργατική τομή που φέρνει η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση προωθεί έναν οδοστρωτήρα αντεργατικών μέτρων, αξιοποιώντας τα δεδομένα που γέννησε και τροφοδότησε η πανδημία στη χώρα. Εδώ και αρκετούς μήνες, μέσα από τα μέτρα που ψήφισε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (τα οποία υποτίθεται πως θα είχαν έκτακτο χαρακτήρα, αλλά η στόχευση είναι να πάρουν μόνιμα χαρακτηριστικά), αλλά και με την προώθηση της πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, θέλουν να φορτώσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στις πλάτες των εργαζομένων, μετατρέποντάς τους σε σύγχρονους σκλάβους.
Τα νοσοκομεία στα όρια! Να αντισταθούμε στην πολιτική που μας θυσιάζει!
Oι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και ο λαός πρέπει να προετοιμαστούν για τα χειρότερα και να οικοδομήσουν την αντίστασή τους. Με μέτρα αυτοπροστασίας και χωρίς υποβάθμιση του υγειονομικού ζητήματος, με μαζικούς αγώνες να διεκδικήσουν προσλήψεις προσωπικού, μέτρα προστασίας, άνοιγμα κλινικών και πλήρη δωρεάν περίθαλψη για όλους.
«Ανάπτυξη» οδοστρωτήρας δικαιωμάτων: Διαλυμμένο ωράριο και πετσοκομμένοι μισθοί
Το κεφάλαιο και η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, παρά μόνο εάν βρουν απέναντί τους μαζικό, αποφασιστικό, ταξικό, εργατικό μέτωπο. Και οι εργαζόμενοι δεν έχουν και πολλές επιλογές: ή θα αντισταθούν ή θα ζήσουν ακόμη χειρότερα.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org