27 ΑΠΡΙΛΗ 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Κάλεσμα για μια κοινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση (με κάποια σχόλια)

Την Πέμπτη 23/4 απευθύναμε κάλεσμα ως ΚΚΕ (μ-λ) στις τοπικές οργανώσεις του ΝΑΡ και του Μ-Λ ΚΚΕ για να πάρουμε πρωτοβουλία για κοινή πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση. Ως ΚΚΕ (μ-λ) τους καλέσαμε την Παρασκευή 24/3 σε συζήτηση μέσω skype για τον προγραμματισμό και οργάνωση της κινητοποίησης. Η εκπρόσωπος του Μ-Λ ΚΚΕ απάντησε πως θέλουν να το κουβεντιάσουν και δεν προλαβαίνουν μέχρι την Παρασκευή να δώσουν τελική απάντηση, ενώ ο εκπρόσωπος του ΝΑΡ συμφώνησε στην συζήτηση.

Την ίδια μέρα δηλαδή την Πέμπτη 23/4, οι συναγωνιστές του ΝΑΡ πήραν απόφαση στο ΔΣ του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, την οποία και δημοσιοποίησαν την επόμενη μέρα, για πραγματοποίηση πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στο Άγαλμα του Βενιζέλου -στον ίδιο χώρο που καλεί η οργάνωση ξεχωριστά κάθε χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει στο συγκεκριμένο ΔΣ με έδρα, απουσίαζε, ωστόσο η απόφαση πάρθηκε λόγω της αυτοδυναμίας του ΝΑΡ. 

Όπως τονίσαμε και στην ηλεκτρονική συνάντηση που έγινε την Παρασκευή, θεωρούμε ως ΚΚΕ(μ-λ) ότι υπάρχει αναγκαιότητα να πάρουμε πρωτοβουλία, για να γίνει μία μαζική, ενωτική, ταξική πρωτομαγιάτική εργατική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου. Να συγκροτηθεί μια πρωτοβουλία η οποία θα αναλάβει την ευθύνη του καλέσματος και που θα προσπαθήσει να απευθυνθεί όσο πιο πλατιά γίνεται (με συνέντευξη τύπου, αφίσες κλπ), η πλατεία Ελευθερίας ενδείκνυται για να υπάρξουν όλα τα μέτρα ασφαλείας που η περίοδος επιβάλλει και να καταφέρει να συγκεντρωθεί πολύς κόσμος. Να καλέσουμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους και την νεολαία να κατέβουν μαζικά στους δρόμους και να διεκδικήσουν το δίκιο και τα δικαιώματά τους.

Σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη που το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα απειλεί όχι μόνο δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά και την ίδια την ζωή των εργαζόμενων και της νεολαίας, οι διάφορες καθυστερήσεις, ταλαντεύσεις, πρακτικές καπελώματος και ανόητοι ηγεμονισμοί δεν βοηθούν στην ουσιαστική και αναγκαία συγκρότηση των όρων που κρίνονται απαραίτητοι για να υπάρξει μια σοβαρή μαζική απάντηση του κινήματος στην επίθεση του συστήματος.

Την πρότασή μας για συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας θα προσπαθήσουμε να την θέσουμε στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου και σε άλλα σωματεία και συλλογικότητες. Στο επιχείρημα, ότι η πλατεία Ελευθερίας είναι ο χώρος που καλεί το ΠΑΜΕ την ημέρα της Πρωτομαγιάς, εμείς απαντάμε ότι πέρα απ' το γεγονός ότι δεν έχει βγει φέτος κάποιο σχετικό κάλεσμα, η πλατεία Ελευθερίας αποτελεί ένα κεντρικό σημείο της πόλης, σημείο αναφοράς στο οποίο μπορεί να επιτευχθεί ένα πολύ πιο πλατύ κάλεσμα εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση.

Επιπλέον, αν και είναι γνωστές οι πρακτικές του ΠΑΜΕ για την αποφυγή κοινών συγκεντρώσεων με άλλες αριστερές δυνάμεις, όπως και το πολιτικό στίγμα που θέλει να δώσει στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, το οποίο δε μας βρίσκει σύμφωνους, εμείς εκτιμάμε πως ειδικά φέτος είναι αναγκαίο να επιδιώξουμε την πραγματοποίηση μιας όσο το δυνατόν περισσότερο, με τα δεδομένα που υπάρχουν, μαζικής συγκέντρωσης-διαδήλωσης

Καλούμε λοιπόν όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά να συνδιοργανώσουμε αποφασιστικά την απεργιακή συγκέντρωση, κόντρα στις απαγορεύσεις που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr