09 ΑΠΡΙΛΗ 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Καταγγελία για πρόστιμα σε πολίτες που πήγαιναν τρόφιμα σε άρρωστο

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει άλλο ένα περιστατικό χρέωσης προστίμων, αυτή τη φορά σε πολίτες που πήγαιναν τρόφιμα στο σπίτι ανθρώπου που νοσεί από τον κορωνοϊό! Συγκεκριμένα κλήθηκαν να πληρώσουν το υπέρογκο πρόστιμο των 150 ευρώ που έχει παγιώσει η κυβέρνηση, με πρόφαση την λάθος διατυπωμένη ημερομηνία στην άδεια μετακίνησης! Μάλιστα, όταν μάρτυρες του περιστατικού επενέβησαν ζητώντας το λόγο από την ομάδα ΔΙΑΣ, η ίδια με τραμπούκικη διάθεση προχώρησε σε σχόλια τύπου «Εσείς τι είστε, τίποτα αλληλέγγυοι;» Να σημειωθεί πως επέβαλλαν πρόστιμο και σε μετανάστες λίγο νωρίτερα για αδιευκρίνιστους λόγους ενώ όταν τους ζητήθηκε ο λόγος απάντησαν εντελώς προκλητικά «Άμα γουστάρετε μετανάστες να τους πάρετε σπίτια σας»!

Η λίστα με τα καθημερινά περιστατικά κρατικής τρομοκρατίας όλο και επεκτείνεται! Τραμπουκισμοί από αστυνομικούς σε πολίτες που βγήκαν έξω να ανασάνουν, πρόστιμα σε.. άστεγους και πρόσφυγες, απειλές και ανακρίσεις είναι η κανονικότητα που θέλει να εδραιώσει η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα. Οι εικόνες αυτές δεν είναι «εικόνες αυθαιρεσίας». Δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα όπου οι μπάτσοι έκαναν κατάχρηση εξουσίας». Ως όργανο επιβολής της κυριαρχίας της αστικής τάξης στο καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα, οι δυνάμεις καταστολής βρίσκουν χώρο να επιβάλουν το δόγμα «νόμος και τάξη», να καταστέλλουν μέσα από τους μηχανισμούς που διαθέτουν όσους προσπαθούν να αντιπαλέψουν το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί.

Δεν πρόκειται λοιπόν για κακό χειρισμό, αλλά για πολιτική επιλογή από πλευράς συστήματος! Επειδή δεν θέλει ο λαός δεν θα σηκώνει κεφάλι, να αντιδράει, να αγωνίζεται. Το σύστημα δεν περίμενε τον ιό για να εξαπολύσει ομάδες ΔΙΑΣ σε κάθε γωνιά της πόλης. Ήδη οι ασφυκτικοί έλεγχοι σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και αλλού είχαν πληθύνει, τραμπουκισμοί εις βάρος μεταναστών και άλλων μειονοτήτων ήταν η καθημερινότητα που βιώναμε και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε. Να καταγγείλουμε και να βάλουμε φραγμό στο όργιο τρομοκρατίας που εξαπολύει τα σάπιο αυτό σύστημα και οι μηχανισμοί του! Να μη γίνει καθεστώς ο φόβος , να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην υγεία, την ελεύθερη έκφραση και μετακίνηση, στην ζωή!

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο