16 ΑΠΡΙΛΗ 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Παρέμβαση σε λαϊκή αγορά

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής από την οργάνωση Ηρακλείου.

Την Μ. Πέμπτη μέλη της Κ.Ο. παρέμβηκαν με πανό, προκήρυξη και ντουντούκα στην λαϊκή αγορά των Πατελλών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Μέσα από την παρέμβασή μας καταγγείλαμε την απαξίωση - κατεδάφιση του ΕΣΥ (από την σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις), την πολιτική της κυβέρνησης στα εργασιακά (που εναρμοζίζεται πλήρως με τον ΣΕΒ), το χτύπημα των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών με πρόσχημα την προστασία από τον ιό.

Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα αντίστασης του λαού στα "έκτακτα" μέτρα χτυπήματος και των τελευταίων εργασιακών - λαϊκών δικαιωμάτων. Την ανάγκη διεκδίκησης πλήρους και δωρεάν περίθαλψης για όλο το λαό, για μαζικές και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών. Την πάλη για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Την εναντίωση μας στις απολύσεις και στη μείωση των μισθών, στα εξαντλητικά ωράρια σε χώρους δουλειάς. Την υπεράσπιση - διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον κόσμο που έπαιρνε την προκήρυξη, άκουγε και συζητούσε μαζί μας. Η παρέμβαση αυτή, εντάσσεται στα πλαίσια της συνολικότερης παρέμβασης της οργάνωσης Ηρακλείου όλο το προηγούμενο διάστημα με αφίσες, πανό, παρεμβάσεις σε μαζικούς χώρους (ΕΛΜΕ, φοιτητές, νοσοκομεία), με σκοπό να ακουστεί μια διαφορετική άποψη από αυτή που προσπαθούν να επιβάλουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και, να καταγγελθεί η κυβερνητική πολιτική και να αναδειχτούν
ζητήματα πάλης στο λαό.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο