05 ΑΠΡΙΛΗ 2021

Η επίθεση της κυβέρνησης στη νεολαία αφορά όλο το λαό!

Καταιγισμός αντιλαϊκών μέτρων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με τη «χρυσή ευκαιρία της πανδημίας» όπως παραδέχονται κυνικά κυβερνητικοί παράγοντες. Έτσι, έχουν περάσει:

· Νόμος 4692/2020 (εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων στα Λύκεια)

Την προηγούμενη φορά που είχε εφαρμοστεί, είχε οδηγήσει σε απόρριψη έως 40% των μαθητών (με εφαρμογή μόνο στην α’ Λυκείου!), ιδιαίτερα σε πιο φτωχές περιοχές.

· Νόμος 4777/2021 (μειώνει δραστικά τους εισακτέους, απογειώνει τους ταξικούς φραγμούς εντός των ΑΕΙ και θεσμοθετεί την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και ένα φασίζον πλαίσιο καταπάτησης κάθε ελευθερία σκέψης και δράσης των φοιτητών)

Υπολογίζεται ότι από την αρχή της εφαρμογής του το καλοκαίρι που έρχεται, θα μειωθούν 30% οι εισακτέοι.

Ήδη, η αστυνομία μπαινοβγαίνει στα πανεπιστήμια και ξυλοφορτώνει «νόμιμα».

· Νόμος 4763/2020 (αποκλεισμός μαθητών από το λύκειο και βίαιη εξώθησή τους στην «κατάρτιση» και τη φτηνή εργασία)

Η παιδική εργασία και η απόλυτη εκμετάλλευση από 15 χρονών θα περιμένει τους αποκλεισμένους από την εξεταστική καταιγίδα και τους φραγμούς των παραπάνω νόμων.

· Η νομιμοποίηση της τηλε-«εκπαίδευσης»

Έχει οδηγήσει σε απόλυτα διαλυτική κατάσταση τους μαθητές. Έχει απογειώσει τους αποκλεισμούς και τις ανισότητες. Έχει χρησιμοποιηθεί ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.

· Η προώθηση της αξιολόγησης

Κατηγοριοποιεί τα σχολεία – μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς στην καθημερινή εσωτερική «αστυνομία» που θα πρέπει να καταστείλει την αγανάκτηση της μαθητικής νεολαίας.

Γυμνάσιο δύσκολο για τους πολλούς, Λύκειο προσβάσιμο σε μερικούς, Πανεπιστήμιο που θα το φτάνουν οι λίγοι. Όλοι, μαθητές και φοιτητές, θα σπουδάζουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα – στρατώνες. Για να φτιαχτεί η επόμενη γενιά εργαζομένων, που δεν θα ξέρει τη λέξη «δικαίωμα».

Κι αν βιάζονται ν’ ανοίξουν τα σχολεία της β' βαθμίδας παρά την έξαρση της πανδημίας, αυτό  οφείλεται στη βιασύνη τους να μπουν άμεσα σε εφαρμογή αυτά τα μέτρα. Αυτός ο εφιάλτης για τα παιδιά του λαού είναι τελικά εφιάλτης για όλο τον εργαζόμενο λαό. Και είναι υποχρέωση όλων μας ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ανατροπή της επίθεσης του συστήματος στα δικαιώματα του λαού στις σπουδές, στη δουλειά και στις ελευθερίες. – ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ!

  • Να μην πληρώσει η νεολαία τις συνέπειες της πανδημίας: Προαγωγή – απολυτήριο όλων των μαθητών χωρίς εξετάσεις. Αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις την επόμενη χρονιά. Κατοχύρωση του εξαμήνου των φοιτητών χωρίς εξετάσεις!
  • Μείωση της ύλης των πανελλαδικών – ανατροπή της μείωσης εισακτέων – γενναία αύξησή τους!
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή – μονιμοποίηση όλων. Όχι στην αξιολόγηση σε όλες τις βαθμίδες!
  • Η πολιτική των περιορισμών και των συνεχών κλεισιμάτων σχολείων και σχολών υπηρετεί την επίθεση του συστήματος. Όχι στην περιστολή των ελευθεριών και των συγκεντρώσεων!
  • Διεκδικούμε μέτρα προστασίας από την πανδημία σε σχολεία και σχολές!
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ 4692/4763/4777.  
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr